Călin Popescu Tăriceanu, noi discuții eșuate cu Viorica Dăncilă. ALDE decide astăzi dacă iese de la guvernare

| 26 aug, 12:15

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut discuții, luni, cu premierul Viorica Dăncilă, la Guvern. Negocierile între cei doi lideri ai coaliției au eșuat, în condițiile în care premierul nu a venit cu o propunere de restructurare a Guvernului sau cu un nou program de guvernare, au declarat pentru Mediafax surse politice.

Conducerea ALDE se reunește de la ora 16.00 și ar putea decide ieșirea de la guvernare. De asemenea, liderii PSD au fost convocați de Viorica Dăncilă în ședință a Comitetului Executiv, pentru ora 17.00.

 

Potrivit surselor citate, liderii PSD și ALDE au avut discuții la Palatul Victoria. Ședința coaliției era anunțată încă de săptămâna trecută, în contextul în care ALDE se va reuni tot luni la Parlament în Biroul Politic Central pentru a decide dacă rămâne la guvernare alături de PSD sau începe o alianță cu Pro România.
Conform surselor citate, la discuția de luni dimineață de la Guvern Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu nu au ajuns la o înțelegere. Premierul nu a venit cu o restructurare guvvernamentală și nici cu un program de guvernare așa cum a cerut ALDE, motiv pentru care în Biroul Politic Central al ALDE, de la ora 16.00, se va discuta care sunt pașii următori. Având în vedere că niciuna dintre cerințele ALDE nu a fost respectată, nu este exclus ca decizia să fie ieșirea de la guvernare.
Sursele citate spun că ALDE a reproșat PSD că în continuare girează un buget nerealist, programul de guvernare se bazează pe lucruri care nu pot fi făcute, iar restructurarea cerută, implicit reducerea secretarilor de stat, nu este realizată.

 

De asemenea, liderii PSD au fost convocați de Viorica Dăncilă pentru o ședință a Comitetului Executiv, de la ora 17.00.
Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Satu Mare, că nu a avut nicio discuție cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, cu care va vorbi luni într-o ședință a coaliției, în care vor fi lămurite mai multe aspecte.
Ultima discuție dintre Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu a avut loc miercuri, însă nu au ajuns la un consens privind restructurarea Guvernului cerută de ALDE, potrivit unui comunicat transmis de partidul lui Tăriceanu imediat după întrevedere.
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că Guvernul funcționează din inerție și nu vrea să facă parte dintr-un Executiv "impotent". Liderul ALDE a avut, totodată, discuții cu Pro România pentru a forma o alianță.
ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare și cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunțat că va merge pe varianta unei remanieri.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ