Călin Popescu Tăriceanu: Speculațiile privind votul în cazul Oprea, complet nefondate

| 02 feb, 13:11

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți că plenul pentru votul privind solicitarea DNA de ridicare a imunității lui Gabriel Oprea ar putea fi convocat în cursul zilei de miercuri. De asemenea, Tăriceanu a ținut să precizeze că speculațiile cu privire la acest vot sunt nefondate.

”Speculațiile legate de votul privind ridicarea imunității fostului ministru de Interne sunt complet nefondate. Astăzi are loc ședința Comisiei juridice care va analiza solicitarea Procuraturii, adresată Senatului, de ridicare a imunității fostului ministru de Interne. De îndată ce vom primi raportul de la Comisia juridică, vom aduce în dezbaterea plenului solicitarea înaintată Senatului și Senatul va vota pentru sau împotriva ridicării imunității. Nu știu să vă spun când întocmește raportul Comisia juridică. Dacă va întocmi raportul, eu am discutat cu colegii mei, în principiu mâine este zi de plen, putem să convocăm plenul și să dăm votul pe marginea solicitării adresate Senatului”, a declarat Tăriceanu. 

Întrebat dacă senatorii juriști vor ține cont de scrisoarea lui Gabriel Oprea privind reluarea dosarului său, șeful senatului a declarat: ”Scrisoarea respectivă va fi pe masa Comisiei juridice care va considera dacă este nevoie de o acțiune pe baza acelei scrisori. Solicitarea Parchetului nu a fost adresată Senatului de ridicarea imunității unui senator, ci unui fost ministru, și de aceea, scrisoarea a fost adresată direct Senatului, și nu prin intermediul ministrului Justiției”. 

Gabriel Oprea contestă procedurile DNA în dosarul în care este cercetat pentru că a folosit în mod abuziv coloanele oficiale. Fostul ministru îi scrie Laurei Codruța Kovesi că procurorii care au instrumentat dosarul nu erau în măsură să îl ancheteze.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ