Calomniatoarea Macovei se ia în gură și cu Justiția

| 12 noi, 2013

Foarte mulți s-au întrebat, cu reală îngrijorare, cu ce leziuni iese Justiția din epoca Băsescu- Macovei-Morar. Atacați la început, forțați să iasă la pensie ulterior, promovați sau beliți după cum corespundeau sau nu intereselor ”superioare” ale troicii amintite, magistrații români dau semne că, iată, epoca samavolniciilor cărora le-a fost supusă Justiția ajunge la un final. Justiția merge mai departe, chiar dacă balastul acestor persoane a fost scuturat, într-un final, cu greu...

Monica Macovei, rămasă celebră ca ministru care a dorit implementarea în mecanismul Justiției a incredibilului abuz al interceptărilor fără mandat judecătoresc, a fost tocată mărunt în malaxorul judiciar pe care a vrut odinioară să-l modifice în sensul amintit, pierzând un proces de calomnie cu ministrul Șova. Rațiunile cât și sentința procesului sunt clare și publice și nu este în interesul nostru să dezbatem ceea ce a decis o instanță.

Putem însă analiza reacțiile Monicăi Macovei la aflarea sentinței definitive. Deși am fi avut pretenția să vedem o reacție de maximă corectitudine în fața deciziei magistraților, mai ales din partea unui fost procuror și ministru al Justiției, Monica Macovei a confirmat cele mai rele previziuni ale pesimiștilor care au mai tras un semnal de alarmă cu privire la persoana sa încă de când comenta cu năduf nepermis decizia Consiliului Baroului București, care îi permitea fostului premier Adrian Năstase să profeseze ca avocat. S-a spus atunci că Monica Macovei nu are detașarea principială absolut obligatorie pentru cineva care a lucrat în sfera actului de Justiție. Criticile Monicăi Macovei la decizia Baroului au fost privite cu extremă reticență de comentatorii care le-au considerat semnul clar că actul de Justiție este pentru fostul ministru o simplă fațadă pentru a masca răzbunări personale.

Confruntată cu o înfrângere usturătoare în cazul Șova, Monica Macovei nu a dat dovadă de reținerea la care ne-am fi așteptat din partea cuiva obișnuit să accepte deciziile magistraților și la adresa căruia tocmai s-au confirmat acuzele de calomnie. Reacția sa, de iritare extremă, a căpătat o turnură dacă nu relevantă atunci cu siguranță instructivă atunci când fostul ministru a declarat că îl reclamă pe Șova la CEDO. “Nici pentru mine, nici pentru Şova, procesul nu se încheie aici: voi depune plângere la CEDO, a cărei jurisprudenţă o cunosc foarte bine, dovadă fiind cele 20 de procese pe care le-am câştigat ca avocat al drepturilor omului”, a anunţat în presă Monica Macovei. Ori din partea acesteia ne-am fi așteptat la mult mai multă rigoare profesională. Pentru cineva care se presupune că este atât de familiarizat Justiția, este surprinzătoare o asemenea afirmația , ca a și permis de altfel precizările de rigoare din partea ministrului Șova. De fapt și de drept, procesul Monicăi Macovei cu Șova s-a încheiat aici și acum. Ceea ce mai poate face fostul ministru este să reclame statul român pentru această decizie, la CEDO. Chiar și acest ultim gest al său a fost privit cu reticență și determinat critici din partea observatorilor autohtoni. Pentru o persoană care spune că are cunoștințe extinse ale legii și sistemului juridic, Macovei trebuie să fie foarte dezamăgită de pierderea procesului cu Șova pentru a veni cu astfel de declarații lipsite de fundament. Monica Macovei ne demonstrează astfel că tot ceea ce poate să mai facă ea în justiție este să acuze, fără să demonstreze nimic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2013
cantautor
procesul lui Nastase s-a terminat..
al lui Becali,s-a terminat...
ale multor fosti proprietari de imobile s-au terminat..
oamenii s-au dus la CEDO(sau urmeaza)..
multora li s-a dat dreptate..
sa inteleg ca ai vostri,au voie sa mearga la CEDO,iar ceilalti nu,e rusinos?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ