Calotă (ANRE): Bula energiei verzi din România ajuns la faza de calmare

|

Bula energiei verzi din România ajuns la faza de calmare şi, începând cu anul 2014, se estimează că investiţiile şi funcţionarea acestui sector vor intra în parametri de normalitate, a declarat vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă.

"Opinia publică ar trebui să se calmeze vis-a-vis de impactul negativ sau pozitiv al energiilor regenerabile în piaţa de energie. O abordare relativ simplă ar putea să fie de genul: Aşa cum bula imobiliară în România a făcut atât de multe valuri acum câţiva ani şi s-a calmat, şi iată, piaţa imobiliară a intrat în parametrii normali, cred că şi bula energiei verzi din România ajuns la faza de calmare şi considerăm că începând cu anul 2014 investiţiile şi funcţionarea acestui sector va intra în parametrii de normalitate", a spus Calotă. 

Potrivit acestuia, elementele din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57 care sunt conforme cu legislaţia cadru naţională şi europeană intră în vigoare de la 1 iulie. 

"Sunt şi anumite elemente care sunt în discuţia comună a Consiliului Concurenţei, ANRE şi Ministerului Energiei, iniţiatorul Ordonanţei, a căror aplicare stă încă sub semnul întrebării, pentru a nu naşte la nivelul Comisiei fie suspendarea aplicării în întregime sau chiar declanşarea unei proceduri de investigaţie. Efectul, în factura finală, pe care îl generează amânarea tranzacţionării unui număr de certificate verzi, aşa cum prevede Ordonanţa 57, se va resimţi, începând cu 1 iulie, în factura din luna august. Calculele noastre preliminare pe care în acest moment le finalizăm, sperăm în jurul datei de 20 (iulie n.r.), în jurul acelei date urmând a fi postate pe site-ul Autorităţii, arată o scădere a certificatelor verzi în factura finală de circa 34%", a explicat Calotă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ