Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă pe agricultură va fi dezbătută luni. Marţi are loc votul final

| 16 mai, 11:47

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă", iniţiată de PSD şi ALDE, urmează să fie dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor.

Biroul permanent al Camerei a stabilit că moţiunea se va dezbate luni, la ora 16,00, iar marţi se va da votul final. 

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea sancţionează derapajele "grave" din domeniul agriculturii privind neacordarea plăţilor directe (subvenţiilor), blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investiţiilor în domeniul irigaţiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului şi al unităţilor subordonate. 

"Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile politice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic", se arată în textul moţiunii. 

În opinia iniţiatorilor, ministrul Achim Irimescu trebuie să plece "pentru a nu desfiinţa din economia României întreg sectorul agro-alimentar" şi pentru a nu transforma cetăţenii ţării în "cerşetorii Europei". 

"Preocuparea zilnică a acestui ministru este de a distruge câte ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fără a construi absolut nimic. Trecând peste declaraţiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii şi investitorii români din sectorul alimentar sau uneori au stârnit râsul unei ţări întregi, acţiunile şi inacţiunile ministrului Irimescu afectează siguranţa naţională, prin ameninţarea securităţii alimentare a României", susţin iniţiatorii. 

Moţiunea simplă este semnată de 84 de deputaţi de la PSD şi ALDE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ