Cameră: Reexaminarea cerută de șeful statului privind împrumutul acordat Republicii Moldova, respinsă

| 30 mar, 13:19

Plenul Camerei Deputaților a decis, miercuri, respingerea cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pe ratificarea acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova și adoptarea legii cu amendamente.

Deputații au luat decizia cu 252 voturi "pentru". Comisia pentru buget a propus respingerea cererii de reexaminare și adoptarea legii cu amendamente.

Potrivit raportului, se ratifică Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România în calitate de împrumutător și Republica Moldova în calitate de împrumutat, în sumă de până la 150.000.000 euro, semnat la Chișinău la 7 octombrie 2015, așa cum a fost completat prin schimbul de scrisori între prim-miniștrii României și Republicii Moldova, din data de 30 ianuarie 2016, respectiv din 5 februarie 2016.

Notificarea și respectiv confirmarea îndeplinirii măsurilor și condiționalităților necesare eliberării tranșelor menționate se fac prin schimb de scrisori aprobat prin hotărâre de Guvern, se mai arată în raport.

Președintele Klaus Iohannis a transmis în luna noiembrie a anului trecut spre reexaminare Parlamentului legea privind acordarea asistenței financiare rambursabile pentru Republica Moldova, considerând că aceasta nu este oportună, deoarece la Chișinău nu există certitudinea continuării procesului de reforme și respectării angajamentelor pentru implementarea Acordului de asociere cu UE.

Camera Deputaților este primul for sesizat, decizia finală aparținând Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ