Campionatul Mondial de Fotbal: Ce se întâmplă la fiecare ediţie

| 16 oct, 2013

Calificarea echipei naţionale a Bosniei-Herţegovina la Cupa Mondială din Brazilia asigură o "tradiţie", potrivit căreia cel puţin o reprezentativă este prezentă în premieră la turneul final.

Prin victoria din Lituania, scor 1-0, Bosnia-Herţegovina şi-a asigurat prezenţa la turneul găzduit de Brazilia în vara anului viitor. Chiar dacă au terminat la egalitate de puncte cu Grecia, bosniacii a beneficiat de golaverajul superior, +24 faţă de +8 al fostei campioane a Europei din 2004, informează fifa.com.

Totodată, cinci dintre cele şase reprezentative afiliate la FIFA după destrămarea Iugoslaviei au participat la Cupa Mondială, Croaţia, Muntenegru, Serbia şi Slovenia (Serbia şi Muntenegru au participat în 1998 şi 2006 ca o singură naţiune, iar Serbia a fost prezentă în 2010).

Singura naţională din fosta Iugoslavie care nu s-a calificat la niciun turneu final al Cupei Mondiale este Macedonia.

De asemenea, patru echipe naţionale aşteaptă desfăşurarea meciurilor de baraj pentru a participa în premieră la Cupa Mondială: Etiopia (a pierdut pe teren propriu cu Nigeria prima manşă, scor 1-2), Burkina Faso (a învins pe Algeria pe teren propriu, scor 3-2), Iordania (va întâlni Uruguay în barajul intercontinental) şi Islanda (în barajul european).

Pe de altă parte, golul marcat de Alexandru Chipciu în minutul 92 al partidei de la Budapesta cu Ungaria, scor 2-2, a fost ales de FIFA între cele mai importante zece momente ale preliminariilor în zona europeană. "Poate cel mai important moment (n.r. - al Grupei D) s-a întâmplat la Budapesta, când Alexandru Chipciu a înscris în minutele de prelungire un gol pentru o remiză vitală - şi, cel mai important, a luat două puncte Ungariei. Gazdele conduceau din minutul 73, dar Chipciu a înscris în minutul 92. Fără acel gol, maghiarii ar fi terminat pe locul doi, cu un punct înaintea echipei lui Victor Piţurcă", a notat fifa.com.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ