Canacheu a scăpat de sancţiuni pentru vizita în Taiwan, Peia a primit avertisment de la PSD

| 12 aug, 2013

BPN al PDL nu l-a sancţionat pe deputatul Costică Canacheu pentru vizita pe care acesta a efectuat-o în Taiwan, dar i-a tras atenţia că a greşit deplasându-se acolo în calitate de parlamentar democrat-liberal, a declarat liderul formaţiunii, Vasile Blaga.

"Am discutat cu domnul Canacheu, i-am spus poziţia PDL, fermă, o singură Chină, poziţie pe care, de altfel, şi dânsul o susţine. Şi i-am spus că din punctul nostru de vedere a fost o greşeală deplasarea domniei sale acolo (în Taiwan -n.r.) pentru că este parlamentar al PDL, dar sancţiuni nu au fost decise", a declarat preşedintele PDL.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declara, săptămâna trecută, că dezaprobă abordarea celor patru parlamentari care au fost recent în Taiwan fără să aibă mandat din partea statului român. 

Ministerul Afacerilor Externe a afirmat tot joi că dezavuează deplasările unor reprezentanţi ai statului român, inclusiv parlamentari, în zone nerecunoscute de România, precum Taiwan, şi a anunţat că şeful diplomaţiei a dispus măsuri pentru retragerea paşaportului de serviciu utilizat de unul dintre membrii delegaţiei.

Precizarea MAE vine după ce presa a relatat că patru deputaţi, respectiv independentul Remus Cernea, social-democraţii Ninel Peia şi Ovidiu Iane şi democrat-liberalul Costică Canacheu, au fost recent în Taipei.

De cealaltă parte, Biroul Permanent Judeţean al PSD Ilfov a decis sancţionarea cu avertisment a deputatului Ninel Peia.

Potrivit unui comunicat de presă, conducerea PSD Ilfov a decis sancţionarea vicepreşedintelui PSD Ilfov Ninel Peia în baza Art. 30-31 din Statut, scrie Agerpres.

"Biroul Permanent Judeţean a hotărât sancţionarea lui Ninel Peia, membru al Biroului, cu avertisment, pentru următoarele motive: în deplasarea efectuată în Taiwan nu a acţionat corect pentru realizarea obiectivelor şi a programului politic al partidului (lit. c.); a exprimat public în numele partidului păreri care contravin politicii şi strategiei partidului (guvernului) (lit.f); nu a luat aprobarea grupului parlamentar din Camera Deputaţilor pentru cele exprimate în deplasarea făcută (art 236)", arată sursa citată.

Potrivit documentului, deputatul Ninel Peia a declarat că deplasarea s-a făcut la invitaţia Reprezentanţei economice a Taiwan-ului, transportul şi cazarea fiind achitate de către gazde, iar restul cheltuielilor fiind suportate de către parlamentarii Ninel Peia, Ovidiu Iane, Costică Canacheu şi Remus Cernea.

"Deputatul PSD a susţinut că şi-a propus să fie o vizită care să fie percepută ca având un caracter strict economic. Ninel Peia a afirmat, în faţa colegilor din conducerea PSD Ilfov, că regretă faptul că nu a informat organizaţia şi pe preşedintele acesteia, senatorul Gabriela Firea, conducerea PSD la nivel central, şi conducerea Camerei Deputaţilor, despre intenţia sa de a face parte din grupul parlamentarilor care au vizitat Taiwan. Peia susţine că s-a gândit exclusiv la oportunităţile economice care ar putea fi obţinute în urma întâlnirilor cu oameni de afaceri taiwanezi, în perspectiva implementării unor investiţii în judeţul Ilfov", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ