Când va fi făcut public proiectul de buget pe 2016

| 03 dec, 16:10

Proiectul bugetului de stat pe 2016 va fi facut public vineri seara, cel tarziu sambata dimineata, a anuntat, joi, dupa sedinta Guvernului, ministrul Finantelor Publice, Anca Paliu Dragu care a prezentat proiectiile macroeconomice care stau la baza alcatuirii bugetului pentru anul viitor.

Ministrul Finantelor a anuntat un deficit ESA de 2,95% si o crestere economica de 4,1% pentru 2016, iar Produsul Intern Brut estimat pentru 2016 va fi de 746,6 miliarde de lei.

Potrivit ministrului Finantelor, vor fi pastrate majorarile de salarii decise de Guvernul Ponta pentru angajatii din sectorul public, care vor genera o crestere a ponderii cu cheltuielile salariale de la 7,3% din PIB in acest an la 7,7% in 2016.

Dragu a precizat ca aceste cresteri salariale vor fi facute intr-o singura transa. Ministrul Finantelor a mai anuntat ca valoarea investitiilor va creste in 2016 fata de acest an cu aproximativ patru miliarde de lei.

Paliu Dragu a precizat ca proiectul de buget pe 2016 va fi postat pe site-ul ministerului vineri seara, cel tarziu sambata dimineata.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ