Ministerul Finanţelor Publice vrea să lanseze în primul trimestru proiectul de lege privind redevenţele

| 11 dec, 18:54

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să lanseze în dezbatere publică, în primul trimestru al anului viitor, un proiect de lege privind redevenţele, care să între în vigoare în 2017, a declarat, vineri, ministrul de resort Anca Dragu, în cadrul prezentării generale a bugetului de stat pe 2016, din şedinţa Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament.

"Ne aflăm într-o fază avansată de elaborare a acestei legi (privind redevenţele n.r.). Noi dorim ca în primul trimestru să o punem în consultare publică, unde să stea suficient de mult timp, nu numai o lună, astfel încât toate părţile interesate, toate autorităţile, Parlamentul, societatea civilă, patronatele, sindicatele, investitorii să aibă ocazia să îşi formeze o părere despre această lege. Am dori ca în 2017 să avem o lege funcţională şi să nu mai funcţionăm pe prelungiri", a spus Dragu. 

De asemenea, ea a afirmat că veniturile publice nu pot creşte "peste noapte", ci vor creşte gradual. 

"Avem multe de îmbunătăţit pe zona contribuabililor mari. Avem evaziune fiscală, aşa cum este estimată de Institutul Naţional de Statistică, de 20% din PIB. Veniturile publice nu pot creşte peste noapte. Creşterile vor avea loc gradual, dar important este să punem bazele. Eu vă asigur că până la sfârşitul anului deja veţi simţi, ca şi contribuabil, un alt tratament din partea autorităţilor statului", a mai arătat ministrul Finanţelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 dec, 10:00
TUDOR POPESCU
DIN GRESALA IN GRESSALA
ANCA E ABSOLVRNTA DE ASE .. DE UNDE SA STIE CUM E CU EXTRACTIA DE PETROL SAU DE GAZE ... FACE SI EA CE POATE .. STATISTIC ... TEHNIC MINISTERUL LUI GRIGORESCU ISI BATE JOC DE EA. DEGEA M-AM BATUT CU ALBULESCU SA CONSTRUIM NOI BAZA TEHNICA A ACTIUINII ... OMUL NU SE PRICEPEA LA ASA CEVA IAR DILETANTISMUL SE MOLIPSESTE CA GRIPA AVIARA.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ