Candidaţii la Academia de Poliţie trebuie să nu fi efectuat alte studii universitare

| 17 iul, 2013

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" precizează că la concursul de admitere pentru programul de studii de licenţă nu se pot înscrie persoane care au beneficiat de finanţare de la buget pentru urmarea unui program de studii universitare de licenţă, deoarece este în contradicţie cu normele legale.

"Întrucât Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" pentru Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri are repartizate doar locuri finanţate de la buget, înscrierea acestor candidaţi ar produce premisele unei duble finanţări pentru aceeaşi persoană - aspect de natură să conducă la încălcarea vădită a legii. În aceste condiţii, Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" va aplica întocmai prevederile legii educaţiei naţionale, cerinţa prevăzută în art.142 alin.6 din Legea 1/2011 reprezentând o condiţie generală, aplicabilă în întregul sistem de învăţământ de stat şi nu o cerinţă specifică profilului instituţiei noastre de învăţământ", informează instituţia într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Legea educaţiei naţionale prevede că ""o persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat". 

Clarificările Academiei vin în urma situaţiei semnalate de o serie de candidaţi, care au urmat şi alte forme de învăţământ cu finanţare de la bugetul de stat, interesaţi să participe la concursul de admitere din anul 2013.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ