Candidaţii la Bacalaureat susţin proba obligatorie a profilului

| 23 aug, 08:50

Candidaţii care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat susţin, vineri, proba obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pe data de 26 august va fi susţinută ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului şi specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în cea de a doua sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat. Din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018 - 2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face între orele 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor trebui să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor - doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video, precizează MEN.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ