Capitala aflată la cea mai mare înălţime din lume

| 06 aug, 2014

Capitala aflată la cea mai mare înăţime din lume este La Paz. Oraşul bolivian este situat în Anzi, la o altitudine de 3650 de m.

Bolivia, ţară situată în America de Sud, se poate mândri cu faptul că are cea mai ''înaltă'' capitală din lume. Capitala La Paz a fost fondata in 20 octombrie 1548 de catre Alonso Mendoza, pentru a marca sfarsitul razboiului civil din Peru.

La început, capitala a purtat numele “La Ciudad de Nuestra Senora de La Paz" şi se afla pe teritoriul localitatii Laja, apoi a fost mutata in locatia actuala, iar numele i-a fost schimbat în La Paz.

Orasul bolivian La Paz se face remarcat prin arhitectura traditionala a cladirilor, dar şi prin faptul că oamenii sunt îmbrăcaţi foarte tradiţional.

Un alt aspect distinctiv faţă de restul capitalelor lumii constă în  faptul că La Paz este un oraş sărac, foarte puţini fiind cei care au slujbă şi un trai decent. Există însă şi un cartier destinat bogaţilor - Miraflores.

Dacă tragem linie şi adunăm plusurile şi minusurile acestui oraş, ne putem da seama că La Paz este unul dintre cele mai interesante orase pentru turistii care doresc sa descopere frumusetile si traditiile Americii de Sud.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 2014
Petrescu
Muntii Alpi?????
Muntii Alpi sunt in Europa. Probabil vorbiti despre Anzi. Asta este cu totul altceva......Bine ca nu ati scris despre Muntii Stancosi, sau despre Urali.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ