Cărbunaru: Investiţie de 126,8 milioane lei pentru modernizarea şi dezvoltarea Portului Brăila

| 12 mai, 21:04

Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru un proiect de modernizare şi dezvoltare a Portului Brăila, valoarea totală a investiţiei fiind de 126,8 milioane lei cu TVA inclus, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

 

Sunt vizate lucrări de infrastructură portuară la frontul de operare la Dunăre adiacent molului.
Potrivit lui Cărbunaru, obiectivul acestor lucrări îl reprezintă oferirea unor condiţii optime pentru transportul naval de mărfuri, creşterea capacităţii de operare a Portului Brăila şi a calităţii serviciilor oferite.
"Valoarea totală a acestei investiţii este de 126,8 milioane lei cu TVA inclus, finanţarea urmând a fi realizată din fonduri externe nerambursabile, mai exact prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, dar şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, la care se adaugă sursele proprii ale Companiei Naţionale 'Administraţia Porturilor Dunării Maritime' S.A. Galaţi", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.
El a precizat că durata de realizare a investiţiei este de 19 luni.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ