Care e cea mai periculoasă substanţă din lume. Câteva linguri ar ucide omenirea

| 04 noi, 2013

Otrava este o neurotoxină de tipul proteinelor. Din aceeaşi clasă au mai fost descoperite până acum alte opt tipuri de toxine, dar niciuna n-are puterea ucigătoare a acesteia, potrivit romaniatv.net.

Cercetătorii din California au anunţat că au descoperit substanţa cea mai toxică din câte se cunosc, dar nu pot da detalii, întrucat până în prezent nimeni nu cunoaşte un antidot împotriva respectivei toxine.

Din aceeaşi clasă, toxina botulinică este cea mai otrăvitoare substanţă cunoscută. Câteva linguri ar fi de ajuns ca să ucidă întreaga populaţie a Planetei.

Este, de asemenea, cea mai scumpă substanţă din lume: 100 trilioane de lire streline per kilogram, scrie bbc.co.uk.

Dar, în ciuda acestor caracteristici "negative", este una dintre cele mai căutate substanţe şi oamenii plătesc o mulţime de bani ca să fie injectaţi cu ea.

Mai degrabă cunoscută ca Botox, toxina este produsă de o bacterie care a fost descoperită prima dată în secolul al XVIII-lea, în cârnaţii prost preparaţi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ