Care este cel mai murdar obiect din bucătărie: Are mai mulţi microbi decât vasul de toaletă

| 23 noi, 08:25

Un obiect de bucătărie pe care îl foloseşti zilnic este de 200.000 de ori mai murdar decât colacul vasului de toaletă. Ai idee despre ce e vorba?

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că buretele de vase este cel mai murdar obiect din casa – are 10 milioane de bacterii pe 2,5 centimetri pătraţi, iar o cârpă de vase are un un milion de bacterii pe aceeaşi suprafaţă.

Hugh Pennington, unul dintre microbiologii de vârf ai Marii Britanii, a confirmat faptul că bucătăria, în special buretele de vase, se numără printre cele mai murdare spaţii din casă.

Problema este că au fost identificate legături între bacteriile de pe bureţi, cârpe şi suporturile din lemn pentru tăiat şi o bacterie care poate provoca paralizie.

Care e soluţia?


Să-l schimbi des, să-l foloseşti doar pentru înlăturarea mâncărurilor de pe farfurie şi să nu ştergi şi alte suprafeţe cu el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ