Care este valoarea taxelor plătite de casele de pariuri în 2015

| 02 mar, 12:52

Valoarea taxelor plătite de către operatorii economici autorizaţi în domeniul jocurilor de noroc din România a fost, în 2015, de 269 milioane de euro (aproximativ 1,187 miliarde lei), în creştere cu 71,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit datelor prezentate, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, de către Odeta Nestor, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

"Avem o reglementare legislativă corectă, dar mai sunt lucruri de făcut. Suntem în faţa multor ţări europene în acest domeniu al jocurilor de noroc. Polonia şi Cehia au în plan ca abia în 2017 să reglementeze jocurile de noroc pe online. Prima condiţie de derulare a business-ului în acest domeniu este acela de responsabilizare a jucătorului. Jocurile de noroc au o tendinţă de entertainment la nivel internaţional şi aşa trebuie privite, nu ca pe un motiv de pierdere a caselor sau a altor bunuri. ONJN a adus venituri la bugetul de stat de 70 de milioane de euro de la an la an din autorizări şi licenţiere, iar aici nu intră jocurile online. Odată ce operatorii economici au cerut licenţe pe online, am înregistrat venituri de 63 milioane de euro numai din taxele de penalitate pentru jocurile online. Dacă în 2014 am înregistrat încasări la bugetul de stat din jocurile de noroc în valoare de 157 milioane de euro, în 2015 suma a crescut la 269 de milioane de euro', a menţionat Nestor.

Potrivit sursei citate, în România exista, în 2015, un număr de 488 de operatori, în scădere faţă de anul anterior, fenomen cauzat de renunţarea la anumite firme din partea unor operatori care deţineau mai multe societăţi.

De asemenea, pe segmentul jocurilor de noroc online, datele ONJN relevă faptul că, anul trecut, 23 de operatori au solicitat dreptul de operare, iar 3 dintre aceştia au pierdut acest drept. Per total, la nivel naţional, există 19 operatori de jocuri de noroc online, dintre care 7 sunt români, iar restul străini, din Uniunea Europeană.

În decursul anului 2015 au fost efectuate 8.624 de controale, fiind aplicate 1.269 de contravenţii. Cuantumul amenzilor s-a ridicat la 8,24 milioane de lei, iar 1,049 milioane lei au fost încasaţi pe loc. În acelaşi timp, valoarea prejudiciului estimat pentru anul trecut a fost de 46,489 milioane lei.

La capitolul cheltuieli, ONJN a raportat, pentru anul 2015, un cuantum de aproximativ 3,8 de milioane de euro.

ONJN este o instituţie aflată în subordinea Guvernului României şi are ca responsabilităţi autorizarea şi monitorizarea activităţii operatorilor locali de jocuri de noroc. În plus, reglementarea pieţei de gambling este un alt aspect de care se ocupă Oficiul, ce are ca membri în Consiliul Consultativ oameni de afaceri specializaţi în jocurile de noroc.

Miercuri a avut loc, la Palatul Parlamentului, cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei Române de Gambling, un eveniment susţinut de Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) şi de Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ