Care sunt beneficiile activităţii fizice în aer liber pe timpul iernii

| 13 dec, 2014

Este greu să găsiți motivația pentru a ieși să alergați afară în zilele friguroase. Dar, înainte de a vă mulțumi cu sălile de fitness aglomerate, ar trebui să reconsiderați posibilitatea de a face exercițiile fizice în aer liber iarna această. Cum puteți beneficia de pe urma acestei decizii?

1. Veți arde mai multe calorii
Pentru că organismul muncește mai mult pentru a-și regla temperatura, veți arde mai multe calorii în timpul „antrenamentului de iarna” în comparație cu cel din interiorul sălii de fitness.

2. Beneficii pentru sănătatea inimii
Vremea rece determină inima să muncească mai greu pentru a distribui sânge în tot corpul. Pentru o inimă nesănătoasă, care se luptă să gestioneze stresul suplimentar, procesul ar putea accelera boala și prejudiciul cauzat. Dar, pentru o persoană care face constant sport și care are rezistență cardiovasculară, alergatul în aer liber pe timpul iernii poate întări inima.

3. Beți mai multă apă
Hidratarea este unul dintre cei mai importanți factori în minimizarea pericolelor impuse de un „antrenament friguros”. Organismul continuă să transpire, dar transpirația se evaporă mai repede în aer rece, lăsând impresia că organismul pierde mai puțină apă. Beți apă înainte, în timpul și după antrenamentul efectuat în zilele reci de iarnă.

4. Vă reamintiţi de importanța încălzirii
O încălzire adecvată înainte de exercițiul fizic este crucială pentru a menține organismul în formă, dar aceasta devine și mai importantă atunci când este frig afară. Încălzirile de iarnă va vor încuraja și astfel veți deveni profesionist în ceea ce privește pregătirea dinaintea activității fizice.

5. Aportul de vitamină D
Chiar dacă este frig afară, acest lucru nu înseamnă că expunerea suplimentară la soare nu vă va încărca cu substanțe nutritive extrem de importante.

6. Veți fi mai fericit și mai energic
Activitatea fizică pe vreme rece are abilitatea de a vă îmbunătăți starea de spirit, datorită lipsei umidității. Pe măsură ce organismul muncește mai mult pentru a se încălzi, cantitatea de endorfine produse crește.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ