Cargill şi TTS, investiţie de 15 milioane € în depozitul de cereale din Constanţa

| 22 iul, 2013

Cargill şi Transport Trade Services (TTS) vor investi 15 milioane de euro pentru dublarea capacităţii terminalului pentru cereale Canopus Star din portul Constanţa, se arată într-un comunicat al Cargill. Investiţia va creşte capacitatea operaţională a terminalului pentru cereale de la 50.000 de tone la 110.000 tone şi este preconizată să se încheie până la mijlocul anului 2014.

Parteneriatul dintre Cargill şi TTS datează din 2008.  "Investiţia de la Constanţa este complementară întregului lanţ logistic pe care TTS îl oferă clienţilor săi. Împreună cu transportul fluvial, operarea în porturile de pe Dunăre, transbordarea directă cu macarale plutitoare la Constanţa, această investiţie va ajuta la optimizarea structurii serviciilor. Parteneriatul cu Cargill în această investiţie reprezintă un privilegiu şi, în acelaşi timp, un avantaj", a spus Mircea Mihăilescu, preşedintele grupului TTS.

Cargill este un producător şi distribuitor internaţional de produse şi servicii alimentare, agricole, financiare şi industriale. Înfiinţată în 1865, compania cu acţionariat privat are 142.000 de angajaţi în 65 de ţări. Cargill este prezentă în România din 1996. Compania are în prezent aproximativ 900 de angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea în 23 de puncte de lucru din toată ţara. Cargill desfăşoară activităţi în domeniul cerealelor şi seminţelor oleaginoase, al uleiurilor îmbuteliate şi rafinate şi al nutreţurilor pentru animale.

TTS este o companie de transport marfă activă pe piaţa transporturilor multimodale din Europa de Est. TTS a fost fondată în 1996 şi, împreună cu filialele sale, are 1.280 de angajaţi. Extinderea constantă a operaţiunilor TTS a determinat IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Banca Mondială, să devină acţionar al companiei cu o cotă de 10%, asigurând capital grupului pentru a-şi continua extinderea operaţiunilor intermodale în regiunea Dunării şi a Mării Negre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ