Carmen Dan, la bilanțul MAI: Fenomenul infracțional, în scădere pentru al cincilea an consecutiv

| 15 mar, 13:07

Fenomenul infracțional în 2016 a fost în scădere, pentru al cincilea an consecutiv, a declarat miercuri ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la bilanțul MAI pe anul trecut.

Potrivit ministrului, în 2016 s-a înregistrat cel mai mic procent al criminalității, în scădere cu 7% față de anul precedent, iar criminalitatea stradală s-a diminuat cu peste 9%.

De asemenea, 2016 este al patrulea an consecutiv în care numărul deceselor în urma accidentelor de circulație s-a menținut sub 2.000, a arătat Carmen Dan.

Ea a menționat și o scădere raportată la anii anteriori a cazurilor de violență în familie, în timp ce în mediul rural au scăzut cu 14% infracțiunile de furt și cu 8% cele de tâlhărie.

În ceea ce privește criminalitatea organizată, în 2016 au avut loc cu 26% mai multe acțiuni operative decât în 2015 și s-a reușit destructurarea a 200 de grupări infracționale organizate.

Totodată, a crescut gradul de recuperare a prejudiciilor, iar măsurile asigurătorii s-au ridicat la suma de aproape patru miliarde de lei.

În ceea ce privește integritatea lucrătorilor MAI, în 2016 s-au înregistrat 189 de situații în care funcționarii ministerului au refuzat mita propusă, iar 95% au trecut testul de integritate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ