Cârnaţii româneşti au fost interzişi pe piaţa europeană. Care este motivul

| 08 oct, 2013

Cârnaţii româneşti de porc au fost respinşi pe piaţa europeană, mai exact în Italia, din cauza unor ingrediente suspecte, informează România TV. Cârnaţii ar conţine un colorant nedeclarat - E129.

Colorantul nedeclarat depistat în cârnaţii româneşti comercializaţi în Italia este cancerigen şi poate provoca o serie de afecţiuni de sănătate.

"E129 este un colorant roşu, artificial, potenţial poate fi mutagen, adică cancerigen. Provoacă sindrom de hiperactivitatea si deficienţă de concentrare. În plus, nu este încă suficient evaluat toxicologic. El poate provoca şi alergii. Consumul nu este recomandat. Mă întreb ce caută, ca nu prea se foloseşte în carne, mai mult se foloseşte la sucuri", a declarat la România TV doctorul Mencinicopschi.

Nu se cunoaşte încă numele producătorului care a inclus acest aditiv nedeclarat în produsele alimentare, însă Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, spune că măsurile împotriva lui trebuie să fie drastice.

"Dacă este colorantul este nedeclarat şi neinscripţionat pe etichetă se consideră fraudă şi se poate retrage licenţa de fabricaţie. Este a treia problemă pe care o avem cu Italia, toate legate de coloranţi neagreaţi pe piaţa europeană şi nedeclaraţi. Măsurile luate trebuie să fie drastice. Producătorii aceştia ne aduc prejudiciu, pentru că strică imaginea. Procesatorul trebuie exclus de pe piaţă şi sancţionat", a declarat Sorin Minea la România TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ