Casa Regală a oferit burse de studii unor studenți moldoveni și a decorat un liceu din Republica Moldova

| 22 oct, 23:27

Doi studenți din Republica Moldova au primit, joi, burse de studii din partea Casei Regale, iar un liceu teoretic a fost decorat de principesa Margareta, ceremoniile care au avut loc la Castelul Peleș din Sinaia înscriindu-se în calendarul evenimentelor organizate cu prilejul aniversării regelui Mihai la împlinirea vârstei de 94 de ani.

Astfel, principesa Margareta și principele Radu au acordat, în cadrul unei ceremonii desfășurată în Salonul Florentin al Castelului Peleș, bursele de studii 'Regele Ferdinand' și 'Regina Maria' pentru doi studenți eminenți ai Universității Academiei de Științe a Moldovei, într-un comunicat al Casei Regale arătându-se că aceste burse regale destinate studenților Basarabiei au fost fondate în acest an și au un caracter anual, fiind "o continuare a legăturii tradiționale dintre Coroană și educație, începută de întemeietorul României moderne, Carol I".

"Sunt onorat că mă aflu aici, la Castelul Peleș. Pentru mine, această zi este una memorabilă și niciodată nu o voi uita. Va fi una dintre cele mai fericite zile din viața mea cu care mă voi mândri. O distincție atât de mare necesită și o responsabilitate, o dăruire de sine în toate acțiunile pe care le facem. Acest gest va fi privit ca unul de prietenie, de cooperare, dintre Casa Regală și universitățile din Republica Moldova, care au nevoie de un sprijin atât moral, cât și financiar', a declarat Mihail Curăgău, unul dintre beneficiarii burselor de studii.

Ulterior, principesa Margareta a decorat, în numele regelui Mihai, o serie de personalități, instituții și colaboratori ai Casei Regale din țară și de peste hotare, ceremonia având loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Liceul teoretic 'Regele Mihai' din Cimișeni (Republica Moldova) a fost decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, iar actorul Emil Coșeru, dar și Societatea Română de Geografie au primit decorația Crucea Casei Regale a României.

Printre cei decorați s-a aflat și hair-stylistul Laurent Tourette.

"Este o mare onoare, pentru că nu sunt român, sunt francez și e o mare onoare din partea Alteței Sale Principesa Margareta. Sunt foarte fericit. (...) De șapte ani sunt hair-stylistul Alteței Sale și al întregii familii', a declarat Tourette.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ