Casa unde s-a născut George Enescu stă să cadă

| 28 noi, 2013

Casa de la Mihăileni în care s-a născut compozitorul George Enescu se află într-o stare deplorabilă, fiind gata oricând să se prăbuşească. Autorităţile locale promit că vor găsi 200.000 de euro să o reabiliteze.

În ultimii ani, casa mamei compozitorului a devenit un depozit de cartofi. Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a declarat că doreşte să preia imobilul în patrimoniul judeţului pentru a îl reface. „Vreau să iau în calcul pentru ca în luna decembrie să pun în plen să înfiinţez o comisie să discutăm casei de la Mihăileni şi să achiziţionăm casa respectivă ca să o refacem. Ştiţi că George Enescu a stat şi acolo şi o să mă gândesc să propun şi această chestiune ca să o băgăm în circuitul turistic”, a declarat Florin Ţurcanu, potrivit http://botosaneanul.ro.

Reabilitarea casei este estimată la 200.000 de euro. „La George Enescu depun un proiect de 200.000 de euro, fonduri elveţiene ca să modernizez casa respectivă şi vreau ca şi la Mihăileni să facem acest lucru”, a mai spus Florin Ţurcanu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ