ECONOMICA.NET: Castelul Bran a fost scos la VÂNZARE. Ce spune avocatul proprietarilor

| 13 mai, 2014

CASTELUL BRAN. Cel mai cunoscut castel din Transilvania este de vânzare. Cine îl va cumpăra va trebui să îl păstreze în circuitul turistic. UPDATED: Avocatul din România al proprietarilor spune că proprietatea nu este de vânzare

Mai mult pe şoptite, decât strigat în gura mare, castelul Bran, asociat cu Dracula, este disponibil spre vânzare. Şi nu în modul tradiţional, ci doar pe bază de invitaţie, scrie publicaţia britanică The Telegraph

„Dacă cineva vine cu o oferta rezonabilă, ne vom uita la cine sunt, ce propun, şi vom discuta serios oferta", a declarat pentru The Telegraph, Mark Meyer, avocat în cadrul firmei de avocatura Herzeld şi Rubin din New York, care se ocupă de vânzarea castelului.

Avocatul mai spune că proprietarul, arhiducele Dominic de Habsburg şi famila sa, doresc ca cel care va cumpăra castelul să continue să-l folosească ca destinaţie turistică. Acesta mai spune şi de potenţialul de dezvoltare în zonă a unor hoteluri boutique, iar Habsburgii speră că investitorii vor fi atraşi vor dori să obţină venituri constante din legenda Dracula.

În decembrie 2006, avocaţii arhiducelui Dominic au făcut o ofertă Consiliului Judeţean Braşov pentru preluarea castelului contra sumei de 60 de milioane de euro, iar preşedintele CJ, Aristotel Căncescu dorea accesarea unui credit pentru achiziţia castelului, însă Ministerul Culturii s-a opus.

Castelul Bran este vizitat în fiecare an de 560.000 de turişti, care plătesc circa 20 de lei pentru biletul dei intrare.

Castelul a trecut în proprietatea Arhiducelui Dominic de Habsburg şi a surorilor sale, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer, în mai 2009,  după ce timp de trei ani a fost administrat de Ministerului Culturii.


Citește mai mult: economica.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ