Cât a vândut anul trecut cel mai mare retailer din România

| 15 iul, 2013

Discounterul german Kaufland rămâne cea mai mare companie din retailul românesc şi este şi cea mai profitabilă reţea, potrivit ECONOMICA.NET.

Compania germană de retail Kaufland a înregistrat anul trecut afaceri de aproximativ 6,44 miliarde de lei, faţă de 5,58 de miliarde de lei cu un an în urmă, creşterea putând fi pusă pe seama unui număr mai mare de magazine, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

Spectaculoasă pentru discounter a fost însă creşterea profitului, compania marcând de la un an la altul un plus de 64%, ajungând la o rată a profitabilităţii de 4,26%. În 2012, societatea Kaufland România SCS a înregistrat un profit net în valoare de 274,5 milioane de lei.

Retailerul a inaigurat anul trecut 10 magazine, astfel că la finele anului trecut opera 81 de unităţi, iar pentru anul acesta ritmul de expansiune pare şi mai alert.  Până acum a deschis  patru magazine la Fălticeni, Rădăuţi, Paşcani şi Galaţi, iar până la finele anului 2014 au anunţat că vor aqtinge pragul de 100 de unităţi.

Cifra de afaceri este cu 2,16 miliarde de lei mai mare decât principalul competitor, Carrefour.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ