Cât ar pierde un român din salariu dacă ar creşte cota unică

| 25 oct, 2013

Creşterea cotei unice le-ar scădea veniturile efective încasate de români cu peste 100 de lei la un salariu mediu brut de 2.200 lei.

Conform datelor oficiale, castigul salarial mediu brut in luna august 2013 a fost de 2.219 lei. De asemenea, castigul salarial mediu net in luna august 2013 a fost de 1.604 lei.

Astfel, la un impozit de 20% salariatul, ar pierde 71 de lei, in timp ce la o varianta de 22%, diferenta ar fi de 106 lei, potrivit Incont.ro.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca el este cel care i-a cerut ministrului de Finante diferite scenarii pentru cresterea incasarilor la buget, discutate in USL, deoarece este mai usor sa se ceara la TV scaderi de taxe si bani "mai ales cand ai campanie electorala si nicio responsabilitate".

Scenariile cerute ministrului de Finante au vizat reducerea TVA, scaderea CAS si "alte masuri", a adaugat Ponta.

In privinta cotei unice de impozitare, premierul a aratat ca aceasta poate si este bine sa scada pentru persoanele cu venituri reduse. In cazul scaderii CAS anul viitor, premierul a raspuns ca masura va fi aplicata "daca sunt bani".

Premierul a precizat ca i-a informat, la ultima sedinta, pe membrii USL care nu fac parte din Guvern ca anul viitor nu pot fi atinse toate tintele, respectiv si scaderea CAS, si cresterea salariilor, pensiilor si a cofinantarii, deoarece "matematica nu asculta de discursurile de la TV".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ