Cât costă cel mai scump colier din lume

|

Cel mai scump colier din lume va putea fi achiziţionat sau cel puţin admirat zilele acestea la târgul de bijuterii care are loc în Singapore. 'L'incomparable' /Incomparabilul, în franceză, creaţie a bijutierului de lux Mouawad, are ca piesă centrală un diamant galben de peste 407 carate care încununează un şirag de 90 de diamante mai mici albe având în total aproape 230 de carate. Compoziţia valorează 55 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

Câţiva potenţiali cumpărători din Asia şi-au manifestat deja 'interesul serios' faţă de această piesă, a declarat Jean Nasr, director executiv la Mouawad, fără a da alte detalii. 'Cei care cumpără aşa ceva îl privesc dintr-o perspectivă diferită, pentru că este vorba cu siguranţă de o investiţie', a menţionat acesta.

Colierul, al cărui diamant central a fost găsit din întâmplare de o fetiţă din Congo, acum circa 30 de ani, printre deşeuri miniere, va fi una din cele mai mari atracţii ale evenimentului JewelFest din oraşul-stat asiatic, unde designeri din America, Europa şi Asia vor expune între 11 şi 20 octombrie şi alte piese cu o valoare totală de 200 de milioane de dolari, în afară de 'L'incomparable'.

Singapore, care are cea mai mare concentraţie de milionari din lume, a devenit o destinaţie favorită pentru cei ultrabogaţi. Deşi rata criminalităţii este foarte scăzută în oraş, securitatea va fi extrem de drastică la mall-ul unde are loc expoziţia, iar un jaf similar celui de la Cannes din această vară pare improbabil, notează Reuters.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ