Cel mai scump colier şi cea mai scumpă maşină din lume au acelaşi preţ

| 04 oct, 2013

Cel mai scump colier din lume va putea fi achiziţionat  zilele acestea  la târgul de bijuterii care are loc în Singapore. Acesta valorează nici mai mult nici mai puţin de 55 milioane de dolari, potrivit Reuters. Nici cea mai scumpă maşină din lume nu se lasă mai prejos.  Este vorba despre un model Ferrari 250 GTO, fabricat în anul 1963, care a fost vândut în luna septembrie într-o tranzacţie privată pentru 52 de milioane de dolari.

Cel mai scump colier din lume, 'L'incomparable' /Incomparabilul, în franceză, n.r./, creaţie a bijutierului de lux Mouawad, are ca piesă centrală un diamant galben de peste 407 carate care încununează un şirag de 90 de diamante mai mici albe având în total aproape 230 de carate. Compoziţia valorează 55 de milioane de dolari.

Diamantul central al colierului a fost găsit din întâmplare de o fetiţă din Congo, acum circa 30 de ani, printre deşeuri miniere, va fi una din cele mai mari atracţii ale evenimentului JewelFest din Singapore, unde designeri din America, Europa şi Asia vor expune între 11 şi 20 octombrie şi alte piese cu o valoare totală de 200 de milioane de dolari, în afară de 'L'incomparable'. Potenţiali cumpărători din Asia şi-au manifestat deja 'interesul serios' faţă de această piesă, a declarat Jean Nasr, director executiv la Mouawad, fără a da alte detalii. 'Cei care cumpără aşa ceva îl privesc dintr-o perspectivă diferită, pentru că este vorba cu siguranţă de o investiţie', a menţionat acesta.

De cealaltă parte, cea mai scumpă maşină din lume - un Ferrari 250 GTO, din 1963 - deţinută de colecţionarul Paul Pappalardo din Greenwich, Connecticut, a fost cumpărată în septembrie de o persoană a cărei identitate a rămas secretă, într-o tranzacţie privată, au declarat trei traderi care au confirmat achiziţia şi preţul, pentru Bloomberg News.

Preţul maşinii este cu 49% mai mare decât cel plătit anul trecut pentru un alt automobil 250 GTO. Valoarea maşinilor clasice, în special Ferrari din anii ’50 şi ’60, continuă să crească, atrăgând noi entuziaşti, investitori şi speculatori, fapt care provoacă temeri legate de formarea unei bule speculative pe piaţă.

"În prezent, se consideră că GTO este maşina de top. Esta ca Mona Lisa. Are mister. Dacă ai GTO, ai o colecţie grozavă", a declarat Don Williams, analist al Blackhawk Collection.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ