Cât costă "prima maşină" luată cu creditul garantat de stat

| 24 noi, 2014

Guvernul a decis să modifice condiţiile iniţiale ale programului „Prima Maşină”, adresat tinerilor care vor să achiziţioneze un automobil prin credit. Costurile împrumutului garantat de stat cresc prin introducerea unui comision de risc.

Guvernul a aprobat normele de aplicare pentru programul Prima Maşină modificând, în acelaşi timp, condiţiile de cost. Concret, a fost introdus un comision de risc care majorează costurile totale ale creditului garantat de stat. Astfel, potrivit unui calcul realizat de www.finzoom.ro în cazul unui credit de 58.900 de lei, se adaugă un cost suplimentar de 1.472,5 lei, scrie ECONOMICA.net.

Pentru acelaşi împrumut, avansul minim solicitat este de 3.100 de lei iar rata lunară pentru o perioadă de cinci ani ajunge la 1.115 lei. Comisionul de risc este un comision asociat garanţiei care va fi achitat către într-o singură tranşă către Ministerul Finanţelor Publice şi va fi calculat prin formula: (procent comision*valoarea garanţiei* numărul de luni pe care se desfăşoară creditul)/12. Dobânda pentru programul Prima Maşină nu va putea depăşi cu mai mult de trei procente indicele ROBOR la şase luni. Clientul va mai trebui să achite şi un comision de administrare către Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM aplicat tot la nivelul garanţiei.

Programul „Prima Maşină”, anunţat recent de Guvern şi dedicat tinerilor între 18 şi 35 de ani, are trei mari avantaje comparativ cu produsele clasice de finanţare pentru achiziţia unui automobil.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ