Economica.net: Acciza se va calcula în lei la un curs de 4,73 de lei la un euro

| 27 noi, 2014

Acciza nu va mai fi calculată în euro din 2015, ci în lei, iar cursul la care se va face transformarea este cel folosit anul acesta, de 4,738 lei pentru un euro au spus surse din Ministerul Finanţelor pentru ECONOMICA.NET.

Potrivit Codului fiscal, cursul la care ar fi trebuit să se calculeze accizele pentru 2015 ar fi fost de 4,517 lei pentru un euro,cu 22 de bani mai mic decât cel la care s-au calculat în 2014, de 4,738 de lei pentru un euro. Dar guvernul a găsit o portiţă legislativă care nu-i permite să scadă valoarea accizelor fără să găsească surse de finanţare a acestei scăderi.

Practic, ce urmează să se întâmple este transformarea tuturor nivelurilor de acciză, din toate tabelele prezente în Codul fiscal, în lei, la cursul menţionat, după care va rămâne în lei. Aşadar, nivelul accizei va rămâne în 2015 la nivelul de anul acesta.


Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
anonim
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d.ro

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ