Guvernul Ponta și industria

| 18 oct, 2014

Acțiunile și măsurile din ultima vreme luate de primul-ministru transmit un puternic mesaj de susținere a industriei din România, grija premierului concentrându-se în special asupra locurilor de muncă ale românilor. După Uzinele Dacia de la Mioveni, combinatul SIDEX din Galați,  Victor Ponta a vizitat compania “Astra Vagoane” din Arad.

Vizitele de lucru efectuate de primul-ministru în ultimele zile sunt dublate în același timp și de măsuri pe care Guvernul le-a adoptat în vederea susținerii concrete a industriei românesti. Astfel, prin prezența sa la Mioveni, premierul a dorit să transmită un mesaj ferm de susţinere a producţiei de automobile autohtone, fabrica Dacia fiind de altfel principalul motor de creştere al industriei românesti din ultimul an. Totodată, Executivul condus de Victor Ponta a aprobat și programul „Prima Mașină”, care va ajuta atât industria autohtona, cât și tinerii să-și cumpere mașini noi.

Joi, premierul s-a aflat la Galați, acolo unde a vizitat platforma Furnalului 5 al combinatului siderurgic Arcelor Mittal SIDEX, evoluția pozitivă a combinatului fiind cu adevarat de apreciat, în condițiile în care acesta s-a aflat în urmă cu doi ani aproape de colaps. Primul-ministru s-a declarat bucuros de faptul că alături de Parlament, prin măsuri legislative, Guvernul a putut sprijini păstrarea locurilor de muncă de la combinat. Vizita premierului la Galați vine în condițiile în care miercuri, Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie electrică. De altfel, România este primul stat membru al Uniunii Europene pentru care CE a adoptat decizia de autorizare a schemei de ajutor de stat fără deschiderea vreunei investigaţii. În valoare de 750 de milioane de euro, schema de ajutor de stat susține marii consumatori de energie electrică, care urmează să fie exceptați de la plata până la 85% a certificatelor verzi. Cu o valabilitate de zece ani, schema de sprijin inițiată de Ministerul Economiei ajută marii consumatori industriali să rămână competitivi, locurile de muncă a miilor de români care lucrează astăzi în combinate precum SIDEX sau Alro fiind astfel protejate.

CITEȘTE ȘI: Sondaj INSCOP: Ponta, profilul mai potrivit pentru președintele dorit de români

În acest context nu trebuie uitată nici măsura reducerii CAS sau ultima rectificare bugetară operată de Guvern. În cazul celei dintâi, vorbim de o măsură care este așteptată să genereze peste 70.000 de locuri noi de muncă. Iar în urma celei de-a doua rectificări bugetare din acest an, cei mai mulți bani au fost alocați către Ministerul Muncii, acesta primind suplimentar 1,215 miliarde de lei, lucru care atestă încă o dată atenția Executivului asupra proiectelor de creare de locuri de muncă. De altfel, problema locurilor de muncă a fost mereu una prioritară pentru Victor Ponta, fiecare companie din țară care asigură un loc de muncă pentru români beneficiind de sprijinul premierului și a Guvernului pe care îl conduce.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ