Socol: BM - 2013, anul celei MAI BUNE guvernări din ultimii 20 pentru România

| 19 oct, 2014

Cristian Socol, consilierul economic al primului-ministru, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că ultimul raport Worlwide Governance Indicators elaborat de experţii Băncii Mondiale indică faptul că România a avut în 2013 cea mai mare creştere a calităţii guvernării din ultimii 20 de ani. 

"Analiza Băncii Mondiale privind eficienţa guvernării în 2013 în România indică cel mai bun scor din ultimii 20 de ani", afirmă Socol, el arătând că această analiză este "una dintre cele mai prestigioase diagnoze privind calitatea guvernării dintr-o ţară". 

El menţionează că deşi în context regional ţara noastră mai are de recuperat faţă de performanţa altor state europene, evoluţia României a fost obţinută în situaţia în care ţări precum Republica Ceha, Ungaria, Bulgaria şi Polonia au obţinut reduceri ale valorii acestui indicator în 2013 comparativ cu anul 2012. 

"Evoluţia acestui indicator arată că Guvernul a respectat majoritatea promisiunilor făcute românilor în 2012, percepţia acestora privind calitatea serviciilor publice, gradul de consistenţă a politicilor publice, implementarea adecvată a lor şi credibilitatea Guvernului în respectarea angajamentelor luate îmbunătăţindu-se. Am dovedit respect pentru români. Ne bucură că viziunea Guvernului privind echilibrul între creşterea economică, consolidarea sustenabilităţii macroeconomice, stimularea sectorului privat şi echitatea socială este considerată de români ca fiind adecvată", afirmă Cristian Socol. 

El mai adaugă că "proiectul de ţară propus pentru următorii ani certifică angajamentul tandemului preşedinte-prim ministru de după decembrie pentru continuarea trendurilor pozitive din ultimii ani şi creşterea potenţialului de convergenţă al României spre nivelurile medii ale modernităţii europene".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ