Victor Ponta: Produsele româneşti sunt de multe ori mai bune decât unele care vin din afara ţării

| 17 oct, 2014

România are capacitatea de a produce la cele mai ridicate standarde de calitate şi preţ, produsele româneşti fiind de multe ori mai bune decât unele care vin din afara ţării, a declarat vineri, la Arad, premierul Victor Ponta, la finalul unei vizite pe care a efectuat-o la uzina Astra Vagoane Călători din localitate.

"Fără să fiu un specialist, eu cred că în România încă avem capacitatea de a produce la cele mai înalte standarde tehnologice de siguranţă şi de competitivitate, ca preţ. Mă bucur că există contracte în străinătate, dar cel mai mult m-aş bucura să existe contracte în România, sigur, respectând toate procedurile legale şi respectând întotdeauna ideea de a fi cea mai bună ofertă. Îmi doresc foarte mult ca şi comunităţile locale, când e vorba de tramvaie, şi companiile cu capital de stat sau privat care utilizează căile ferate, să se gândească de fiecare dată la ce mă gândesc şi eu: 'Made in România' este mai bun decât multe alte lucruri care vin din afară', a spus premierul.

Citeşte şi: Victor Ponta la 25 de ani. Imagini cu cel mai tânăr procuror de la acea vreme


Prim-ministrul a arătat că investitorii beneficiază de facilităţi fiscale, exprimându-şi speranţa că reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 5% şi scutirea de impozit a profitului reinvestit vor contribui la încurajarea industriei româneşti.

"Vreau să mulţumesc, cum fac de fiecare dată, celor care păstrează locurile de muncă, pentru că este lucrul cel mai important. Sper, şi-mi doresc ca reducerea contribuţiilor de asigurări sociale pentru un angajator important să-i ajute să crească în competitivitate. (...). Să dea Dumnezeu să aibă profit, să reinvestească - că este scutit de orice fel de taxe, şi că tot ceea ce putem să facem (...) ca să încurajăm industria românească, facem şi vom face în continuare', a arătat Victor Ponta.

În vizita efectuată la uzina de vagoane de călători Astra Arad premierul a fost însoţit de către preşedintele companiei, Valer Blidar, membri ai conducerii grupului de firme, prefectul de Arad, Cosmin Pribac şi deputatul de Arad, Dorel Căprar - Partidul Social Democrat (PSD).

Uzina de vagoane călători Astra Arad este una dintre cele mai importante societăţi de profil din ţară şi are peste o mie de angajaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ