Dacă ne place teoria conspiraţiei - a avut România timp de 10 ani un președinte impus de Securitate?

| 17 oct, 2014

Aplicând logica lui Ion Cristoiu asupra parcursului profesional al lui Traian Băsescu, vedem cât de mare devine această posibilitate. Șeful statului avea dreptate când spunea că, în calitate de căpitan de navă, a scris rapoarte către fosta Securitate.

Afirmațiile făcute nonșalant luni seară de președintele Traian Băsescu în legătură cu faptul că premierul Victor Ponta ar fi fost ofițer acoperit au avut până în prezent un efect extrem de nociv asupra dezbaterii publice din România. În loc să fie vorba despre candidații la prezidențiale și despre proiectele lor, în această campanie atenția opiniei publice este îndreptată în mod artificial asupra ideii că serviciile de informații reprezită jucători importanți în lupta internă pentru putere.

Citeşte şi: Riposta serviciilor: Cum demontează SIE argumentaţia preşedintelui - Victor Ponta ofiţer acoperit

Poate cel mai bun exemplu al nivelului extrem de jos la care s-a ajuns este reprezentat de un editorial scris de Ion Cristoiu și intitulat „După presă, politică, afaceri, prin Victor Ponta, Serviciile vor să-și pună omul lor și la Cotroceni!”. În material, Cristoiu încearcă să demonstreze, folosind silogisme peste silogisme și argumente circumstanțiale fără număr, cum parcursul profesional al lui Victor Ponta, fie că vorbim de magistratură sau de politică, s-a datorat în primul rând calității sale de ofițer acoperit. Probabil încercând să exploateze fobia românilor față de fosta Securitate, Cristoiu face o paralelă între cariera premierului și cum funcționau lucrurile înainte de 1989. Concluzia la care se ajunge este astfel simplă și poate fi rezumată, nu doar în cazul actualului premier, ci și în cazul altor personalități publice la următoarea afirmație a fostului director de la Evenimentul Zilei: „Dacă promovarea lui Victor Ponta a fost făcută ca ofiţer acoperit, România lui 2014 se confruntă cu o problemă de o gravitate nemaipomenită: Construirea de către servicii a unor cariere nejustificate moral şi profesional pentru politicieni, jurnalişti, oameni de afaceri”.

Deși editorialistul nu o spune direct, implicația acestei argumentări este că în prezent asistăm la o luptă pe viață și pe moarte între cei care susțin democrația din România și influența serviciilor. Pe logica asta, Traian Băsescu devine un cavaler în armură strălucitoare care încercă să ne salveze prin deconspirarea spionului Ponta.

Dacă Ion Cristoiu are dreptate și într-adevăr trăim în RSR, adică în „Republica Securistică România”, atunci de ce să ne rezumăm la afirmațiile editorialistului că abia acum „agenturili” se pregătesc să ajungă la Putere? De ce să nu mergem mai departe și să nu vedem care ar fi posibilitatea ca Traian Băsescu să provină din structurile de informații, ce-i drept din cele ceaușiste?

Citeşte şi: Ponta: Băsescu şi-a făcut publică fişa medicală pentru că, dacă îl arestează, să spună că nu suportă detenţia

De fapt, aplicând logica lui Cristoiu asupra parcursului profesional al lui Traian Băsescu, vedem cât de mare devine această posibilitate. Șeful statului avea dreptate când spunea că, în calitate de căpitan de navă, a scris rapoarte către fosta Securitate, dar acest lucru nu explică cariera sa fulminantă de dinainte de 1989. Nu ajungeai comandant pe nava-amiral a flotei comerciale române și mai apoi reprezentant comercial al României la Anvers doar prin muncă cinstită. În mod ironic, Ion Cristoiu nu a făcut decât să atragă atenția asupra situației speciale a patronului său spiritual.

În loc să explodeze așa cum spera creatorul său, bomba aruncată luni seară de Traian Băsescu a fâsâit în mod patetic. Acum asistăm la încercări disperate ale propagandei portocalii de a rostogoli mesajul și de a aduce argumente în plus pentru minciunile spuse de Traian Băsescu. În schimb, rămânem cu o campanie electorală de o calitate îndoielnică, în care se discută orice altceva decât lucrurile de un real interes pentru românii care s-au săturat după zece ani de lupte și promisiuni încălcate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2014
Florea Milogescu
Băsescu vrea sa uitam de Anvers, de campania lui platita de Lukoil, bani de la rusii de la Gazprom la notarul Ioana Băsescu. Vrea sa uitam de casa din Mihaileanu, de mosia de la Nana, de Flota si de hotiile lui de primar?
17 oct, 2014
honolula
Bravo!
Bine zis! Dovada postacimea care latra pana raguseste... Mai rasfirat baieti, mai rasfirat.
17 oct, 2014
cantautor
DNA cere aviz pentru arestarea preventivă a deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în Dosarul retrocedărilor ilegale. Procurorul șef al DNA a transmis, în acest sens, procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea arestării preventive celor doi deputaţi PSD.

Sunt curios cum vor vota:
1.deputatul Ponta
2.PM Ponta
3.sotul Ponta
4.ginerele Ponta
5.doctorul Ponta
6.Senatorul Sarbu
si in care an....
17 oct, 2014
Dan Slugarescu
Romania TV:lupii tineri ii executa pe cei batrani..
stenograme RTV,posibila mita de 12.ooo ha?
- Viorel Hrebenciuc: Eu mâine după-amiază la 4 jumătate vorbesc încă o dată la Bacău, să văd daca au primit vreun semnal. Şi dacă n-a primit, te trimit la Crăciunescu, să-i spună Crăciunescu că ştie că ai avut o discuţie şi-i spune exact ce are de făcut. Ai înţeles?

- Dan Bengescu: Da

- Viorel Hrebenciuc: Adică, o lucrăm...

- Dan Bengescu: Aşa.

- Viorel Hrebenciuc: Aşa.

- Dan Bengescu: Haideţi să vă spun ? Gata, deci n-a promis nimic, a zis că-mi rezolvă ei. Şi săptămâna trecută l-a sunat Sorin ...?... dă-i drumul înainte, nu-ţi mai contestă nimic Viorel Hrebenciuc: ...?... sau cum?

- Dan Bengescu: Ai înţeles? Nu-ţi mai contestă, stai liniştit. Ne ocupăm de tot. Şi de Sibiu, ne ocupăm noi tot.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ