Noi acuzaţii marca TRAIAN BĂSESCU: PONTA a fost un fripturist

| 15 oct, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat de la Palatul Victoria că premierul Victor Ponta a fost un fripturist care s-a băgat în SIE ca să meargă la nişte seminarii afară.

"Victor Ponta a fost doar un fripturist care s-a bagat şi el în SIE ca să meargă la nişte seminiarii pe afară, nu a avut nicio misiune. Nu poţi trimite în misiuni în afară un om necopt, luat din parchet. Pur şi simplu a fost un fripturist cum au fost mulţi la acea vreme, cum a fost şi foamea structurilor de a-şi forma noi structuri, pentru că se prăbuşise vechiul sistem, aşa cum a trecut aşa a şi plecat, probabil şi datorită lipsei de performanţă", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Conform lui Băsescu, la SIE nu e o funcţie didactică. "S-ar putea să fac o afirmaţie care să vă stârnească curiozitatea sau exclamaţii. În legea SIE 1/1990 nu există niciun articol prin care să se ceară secretizarea rezerviştilor. Ei pot să nu-şi decline calitatea de rezervist, dar niciodată legea nu le interzice să spuna că au lucrat la SIE. Reţineti, legea 1 nu interzice rezerviştilor să îşi asume faptul că au lucrat într-un serviciu de informaţii. Ce nu au voie, nici rezerviştii nici cei în activitate, nu au voie să divulge secrete. Acest lucru e interzis 30 de ani, 50 de ani, depinde de tipul de secretizare. Interzis e să-şi povestească amintirile din timpul serviciului, dar nu identitatea. Ce nu a facut nimeni până acum au făcut dl. Meleşcanu şi Ponta, care au dat HG 223 prin care secretizează şi rezerviştii. Slavă Domnului că au rămas femeile de serviciu să nu fie secretizate", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că deşi legea spune că e interzis să se facă publice activităţile SIE, prin aceasta HG care extinde nivelul de secretizare şi la rezervişti se fac cunoscute multe activităţi ale SIE. "Toate acestea datorită jocului politic între dl. Meleşcanu şi Ponta care au urmărit să creeze condiţii de secretizare că Ponta a fost în mod ilegal ofiţer al SIE, unde nu a fost decât un profitor, a participat la câteva seminarii şi cu asta şi-a văzut de cariera politică propulsat de dubla sa calitate de procuror şi ofiter al SIE în 1997 - 2001. Eu nu consider cel mai grav incident faptul că dl. Ponta a încălcat constituţia, cel mai grav e că un şef de serviciu a refuzat o informaţie şefului statului, e un precedent care nu trebuie tolerat",  a adăugat Băsescu.

Preşedintele a ţinut să spună ca dezvăluirile pe care le-a făcut în ultimul timp cu ofiţerul acoperit sunt menite pentru a lovi în Ponta şi a o ajuta pe Elena Udrea. "E o minciună, fabulaţie. Mai mult, spun că că sunt în înţelgere cu Iohannis. Nu. Nimeni nu m-ar fi iertat dacă Ponta iese preşedinte şi peste câţiva ani într-un proces şi, sunt convins că se vor deschide procese SIE, ar fi obligat să dea informaţia oficială că a fost ofiţer SIE. Ce s-ar întampla cu dânsul în functie? Unde ar fi România? Cum ar arăta România? De un lucru sunt convins, este un secret pe care SIE nu-l poate ascunde la solicitarea instanţelor, s-au încâlcat prea multe legi, inclusiv Constituţia, cu racolarea lui ca ofiţer al SIE în timp ce era şi procuror, interzis de constituţie", a afirmat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ