Teodor Meleşcanu: Nu puteam să complotez la acoperirea lui Ponta, nu am date

| 15 oct, 2014

Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu spune că este 'victimă colaterală' în conflictul dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, adăugând că este 'aberant' să fie acuzat că ar fi 'complotat la acoperirea lui Victor Ponta'.

"Din păcate, este vorba de un conflict, de o bătălie între Traian Băsescu şi Victor Ponta în care eu sunt o victimă colaterală. Din păcate, este victimă colaterală şi SIE, care nu merită. (...) Nu puteam să complotez la acoperirea lui Victor Ponta în condiţiile în care eu nu am date că el a fost sau nu a fost ofiţer acoperit. Cum pot să complotez la ceva despre care eu nu ştiu oficial, prin prisma obligaţiilor mele profesionale. Este aberant. Singurii acoperiţi pe care îi ştiu sunt cei care au fost făcuţi ofiţeri în timpul cât am fost director. Dacă preşedintele doreşte clarificări, poate să le ceară de la predecesorii mei. (...) Dacă în timpul serviciului meu nu s-a întâmplat nimic deosebit, cum pot să complotez să ascund ceva ce nu s-a întâmplat în serviciul meu?', a precizat fostul şef al SIE, miercuri seară, la Realitatea Tv.

Meleşcanu a subliniat că legislaţia în vigoare nu permite divulgarea numelor ofiţerilor acoperiţi, adăugând că este 'un joc de cuvinte' faptul că preşedintele afirmă că nu a solicitat lista cu ofiţerii acoperiţi, ci doar precizări dacă existau astfel de persoane în Guvern.

Citeşte şi: Teodor Meleşcanu: Traian Băsescu m-a ameninţat că mă dă afară

'Nu credeţi că este acelaşi lucru? Este un joc de cuvinte. Când ceri dacă există, înseamnă că îţi asumi că ai ofiţeri acoperiţi în Guvern ori pentru noi nu era posibil din punct de vedere legal să ne asumăm', a explicat el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu a solicitat o listă cu ofiţerii acoperiţi, susţinând că fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu minte în acest caz.

Citeşte şi:  TRAIAN BĂSESCU: Preşedintelui nu i se pot refuza informaţiile secret de stat. Meleşcanu a dezinformat

'Nu am cerut niciodată o listă a ofiţerilor acoperiţi. N-aş face acest lucru, pentru că nu ai de ce să întrebi. Pe mine, ca preşedinte, mă interesează informaţia şi nu cine şi de unde o culege. (...) N-am cerut nicio listă. Documentul arată că domnul Meleşcanu a dezinformat, continuând să se plaseze în zona de a face politică', a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că niciodată nu i-a cerut lui Meleşcanu sursele de informaţii şi a susţinut că 'incorectitudinea' fostului şef al SIE este probată de adresa pe care i-a transmis-o în data de 8 noiembrie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ