Victor Ponta: În încercarea de a mă lovi electoral, Băsescu a atacat justiţia şi serviciile de informaţii

| 15 oct, 2014

Victor Ponta a declarat miercuri, la Târgu-Jiu, că în încercarea de a-l lovi electoral prin afirmaţiile cu privire la faptul că ar fi fost ofiţer acoperit al SIE, preşedintele Traian Băsescu a atacat justiţia şi serviciile de informaţii.

Prim-ministrul a subliniat că este convins că instituţiile statului vor verifica în ce măsură avea dreptul Traian Băsescu să deţină documentele prezentate în cadrul unei emisiuni televizate.

"Domnul Băsescu, în încercarea de a mă lovi electoral, a făcut ceea ce nu trebuie să facă un preşedinte al României, a atacat justiţia. Cred că e foarte grav că tocmai cel care trebuie să apere justiţia şi serviciile de informaţii le-a atacat pentru un scop electoral şi vreau să nu cad în această greşeală şi să nu răspund tot electoral. Să spun doar că după nouă ani şi 11 luni avem puterea să ne refacem ca societate şi să fim într-adevăr români buni. Sunt convins că instituţiile statului vor verifica în ce măsură documentele pe care le avea domnul Băsescu la emisiune avea dreptul să le aibă, să le prezinte public, nu vreau să fac eu această analiză', a spus Victor Ponta.

Citeşte şi: Ponta despre Băsescu în scandalul ofiţerului acoperit: Nu-i mai răspund. Am fost făcut şi homosexual

Întrebat dacă intenţionează să îl acţioneze în instanţă pe preşedinte pentru afirmaţiile făcute la adresa sa, şeful Executivului a precizat că Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa justiţiei pentru lucrurile grave pe care le-a comis împotriva României în calitate de şef de stat, şi nu pentru jignirea sau insultarea lui.

'M-a acuzat că sunt corupt, plagiator, trădător, că sunt pisic, că sunt alt animal, acum că sunt ofiţer al SIE nici nu mi se mai pare o jignire. Cred că trebuie să răspundă în faţa justiţiei nu pentru jignirea sau insultarea mea, ci pentru lucrurile foarte grave pe care le-a comis împotriva României în calitate de şef de stat şi eu sunt foarte convins că va răspunde pentru ele în sensul în care justiţia din această ţară îl va judeca pentru tot ce a făcut împotriva românilor. Împotriva mea, întotdeauna mi-am dorit să nu mă laude, atunci cred că s-ar fi uitat ciudat oamenii', a afirmat Victor Ponta.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ