Fac Băsescu şi Iohannis jocurile Rusiei?

| 15 oct, 2014

Vocea Rusiei, sursă media recunoscută ca partizană puterii din Moscova, a scris încă din 2012 despre planul lui Traian Băsescu de a dinamiza scena politică românească prin folosirea temei „Ponta, agent acoperit”. Exact acest lucru îl face acum Băsescu în tandem cu Iohannis.

În acelaşi timp, cei doi nu reacţionează la ameninţarea Rusiei faţă de scutul anti-rachetă din România, iar Iohannis s-a declarat împotriva gazelor de şist. Fac Băsescu şi Iohannis jocurile Rusiei?

Pe 10 decembrie 2012, exact a doua zi după alegerile parlamentare, Vocea Rusiei scria că, în condiţiile unei victorii clare a USL, Traian Băsescu va utiliza o opţiune nucleară, aceea de a demonstra „cu documente mai mult sau mai puţin credibile, faptul că Victor Ponta ar fi un agent acoperit din cadrul unui serviciu secret, făcându-l astfel incompatibil cu funcţia de premier”. După aproape doi ani de la acest articol, Băsescu pune în aplicare planul expus de Vocea Rusiei pentru a-l scoate pe Ponta din joc şi a-şi propulsa protejaţii: Udrea, Iohannis, Macovei.

La o zi distanţă după afirmaţiile lui Băsescu că Ponta este ofiţer acoperit, Klaus Werner Iohannis preia la indigo acest atac. Dacă la „Dirigintele de la Cotroceni” te poţi aştepta la orice, la Iohannis ai aşteptări mai mari, având în vedere că acesta se prezintă ca un alt fel de politician, diferit de actuala clasă politică. Din păcate nu diferă cu nimic de Băsescu pentru că în loc să verifice informaţiile dacă sunt adevărate sau nu, aşa zisul „neamţ” a reluat la indigo ce a spus mentorul său, Traian Băsescu. Astfel, Iohannis dovedeşte că atributul de om serios, cu care îi caracterizăm de obicei pe nemţi, nu i se potriveşte şi lui.

Mai mult, reprezentantul Moscovei la NATO, Aleksandr Gruşko, a lansat acuze grave la adresa SUA că subminează securitatea regională prin amplasarea scutului antirachetă în Europa şi a promis că Rusia va lua măsuri după ce armata americană a preluat comanda asupra unei baze militare din România. Din partea ţării noastre, Victor Ponta a fost singurul care a respins ameninţările lansate de reprezentantul Moscovei la NATO. Iar Băsescu şi Iohannis nici până la această oră nu au comentat subiectul.

Corelat cu poziţia lui Klaus Iohannis privind gazele de şist ne punem întrebarea legitimă dacă nu cumva candidatul ACL la alegerile prezidenţiale face jocurile Rusiei. Iohannis a zis în repetate rânduri că nu doreşte exploatarea gazelor de şist prin metode prietenoase şi sigure cu mediul înconjurator. Prin urmare, în loc să scăpăm de dependenţa rusească şi să ne asigurăm consumul doar din resurse propii, Iohannis vrea ca economia românească să depindă în continuare de energie importată, adică să fim la mâna ruşilor. Ale cui interese le serveşti domnule Klaus Werner Iohannis?

Citeşte şi: Noi acuzaţii marca TRAIAN BĂSESCU: PONTA a fost un fripturist

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 2014
Bogdan
Fac Basescu si Iohannis jocuri Rusiei
Eu cred ca da o sa faca un tandem bun in Romania Iohannis presedinte ,Basescu prim-ministru.In ce priveste scandalul cu Rusia aici este buba ne doare ca presedintele si Iohannis au dreptul de ataca o tara.Dar hai sa ne linistim ei au razboi cu Ucraina iar noi ne scoatem ochii ca cioara.
16 oct, 2014
relu
Si aici :
http://www.antena3.ro/romania/subiectiv-victor-ciorbea-in-2009-traian-basescu-agent-kgb-266402.html
16 oct, 2014
relu
Adevarat, ia uitati-va aici :
http://romanian.ruvr.ru/2012_12_10/USL-a-caStigat-alegerile-Ce-urmeaza/
16 oct, 2014
ferenci catalina
da,Basescu si Iohannis s-au intalnit la Soci cu Putin si Ianukovici si au pus la cale aceste jocuri...
Ponta a fost invitat si el,dar nu s-a dus,e patriot...
16 oct, 2014
Aurel S.
Comantariu .
Jocul distinsilor si al marii rusii, este cu bataie vecha si lunga, adoratul lor si vechiul pamant ROMANESC(Ardealul); la fosta mare ungarie... Arzaia-r focul iadului!!! Iarta-ma Bunule Dumnezeu!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ