Iohannis – de la "neamțul serios" la "gazeta de perete" a lui Băsescu

| 16 oct, 2014

Iohannis este în goană după voturi, fapt demonstrat și de faptul că mai zilnic se află prin studiourile televiziunilor. Din nefericire, însă, în lipsa unor teme reale de campanie și a unui proiect de țară concret și fezabil, Iohannis a renunțat la imaginea neamțului serios și cinstit și preferă să câștige capital de imagine pe seama atacurilor lui Băsescu la Ponta.

Este din ce în ce mai evident că Iohannis, mai mult decât moștenitorul de drept al lui Traian Băsescu, devine copia fidelă a acestuia. Candidatul ACL a început să preia de la președinte nu doar temele de atac, ci și modul în care enunță criticile la adresa Guvernului și mai ales a premierului, folosind exact aceleași formulări, atitudinea sau predispoziția lui Băsescu către circ și politică dâmbovițeană.

Astfel, fără să stea pe gânduri, Iohannis s-a grăbit să exploateze în interes electoral acuzațiile lui Băsescu la adresa lui Victor Ponta pe subiectul ofițerului acoperit, iar astfel să mai câștige câteva voturi.

Citeşte şi: Fac Băsescu şi Iohannis jocurile Rusiei?

Pus în fața situației de a alege dacă va juca în continuare cartea neamțului serios și cinstit sau a se coborî în mocirla lui Băsescu, Iohannis omoară mitul și confirmă o realitate pe care o bănuiam – candidatul ACL NU este un alt fel de politician. În primul rând, este de observat faptul că prezidențiabilul liberal nici nu și-a luat suficient timp să verifice informațiile și grăbindu-se  să iasă în spațiul public cu acuzațiile preluate de la Băsescu, bazate pe niște non-dovezi. Iohannis alege astfel să-l crediteze pe Băsescu, fără să realizeze că acest lucru îi dăunează pe cel puțin două planuri. Primul, devoalează înțelegerea dintre el și președinte, doi – contravine imaginii de neamț serios și riguros.

Citeşte şi: Mandatele lui Băsescu – teribil de proaste pentru securitatea națională

În al doilea rând, este evident că Iohannis nici nu se mai chinuie să vină cu formulări proprii și foloșeste aceleași atacuri mincinoase, același limbaj și are aceeași atitudine cu cea a președintelui Băsescu. "Eu cred că preşedintele este al românilor, nu al unor structuri, nu al unor găşti de partid. Eu sunt un om liber, Victor Ponta este un politician manevrat. Trebuie să pun o întrebare şi mă tem că este retorică: domnule Ponta ce alte lucruri aţi mai ascuns în CV-ul dumneavoastră, ce alte lucruri nu ne-aţi spus şi ar fi fost bine să ne spuneţi", a declarat Iohannis după ieșirea președintelui. De asemenea, candidatul ACL îl copiază pe Băsescu, preluând de la acesta inclusiv formulări de tipul «mincinos, duplicitar și manevrat», promovând fumigena lansată cu iresponsabilitate de președintele României.

Iohannis este în goană după voturi, fapt demonstrat și de faptul că mai zilnic se află prin studiourile televiziunilor. Din nefericire, însă, în lipsa unor teme reale de campanie și a unui proiect de țară concret și fezabil, Iohannis a renunțat la imaginea neamțului serios și cinstit și preferă să câștige capital de imagine pe seama atacurilor lui Băsescu la Ponta. Disperarea l-a cuprins pe candidatul ACL care este prezentat ca marele perdant al acestor alegeri, potrivit datelor ultimelor sondaje de opinie, ceea ce-l determină să acționeze impulsiv și iresponsabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 2014
cantautor
Iohannis este in goana dupa voturi...suntem in campanie,e normal..
daca Ponta a fost acoperit,este normal sa stim..
anormal e sa spui ca nu are un proiect de tara,atata timp cat Ponta nu are nici el..
dat voi sunteti angajatii lui Palada,Sultanescu (consilierii lui Ponta) sunteti gazduiti de Dl Ghita(prietenul lui Ponta) si scrieti dupa dictare..
dupa cum va dicteaza stapanii..
sunteti slugi
16 oct, 2014
ferenci catalina
amintiri,amintiri...lectura pentru DNA
Deputatul Bogdan Diaconu, fost membru al PSD, actualmente lider al formaţiunii Partidului România Unită, îşi aminteşte:
Când s-a pus problema înființării Comisiei Nana, în același timp se vorbea și despre ideea de a se înființa o comisie care să verifice retrocedările abuzive de terenuri și imobile din Ardeal. Acea comisie nu s-a mai făcut. Nu s-a mai făcut pentru că nu au fost de acord domnii Sârbu, Hrebenciuc, Mircea Dușa și cei de la UDMR“.

si asa s-a nascut mitul cu Sarbu cel cinstit,cu un ginere si mai cinstit..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ