Sondaj INSCOP: Ponta, profilul mai potrivit pentru președintele dorit de români

| 16 oct, 2014

Dincolo de sondajele care îl dau câștigător de necontestat al alegerilor prezidențiale pe Victor Ponta, toate aceste date arată că în momentul în care marea majoritate a românii se vor prezenta la urne vor avea în minte profilul actualului premier.

La aproape două săptămâni de la debutul campaniei electorale, cotidianul „Adevărul” a publicat, joi, un sondaj efectut de INSCOP Research, care relevă profilul prezidențial preferat de majoritatea românilor. Deși întrebările nu vizează un candidat anume, răspunsurile oferite de români arată că singurul candidat care se potrivește profilului dezirabil de președinte este premierul Victor Ponta.

Citeşte şi: SONDAJ: Majoritatea românilor vor ca preşedintele şi premierul să fie din aceeaşi tabără politică

Potrivit cercetării sociologice, în proporție de 67,9%, românii doresc ca fotoliul prezidențial de la Palatul Cotroceni să fie ocupat de un tânăr. Procentul este mult mai mare atunci când se iau în considerare numai respondenții care au declarat că se vor prezenta la vot în turul I. Mai exact, în acest caz, 71,5% dintre cei care se vor prezenta la vot doresc ca un prezidențiabil tânăr să câștige alegerile din luna noiembrie, față de 28,5% din populație care își dorește ca noul șef de stat să fie în vârstă.

Pe lista electorală sunt puțini candidați care să corespundă acestei preferințe exprimate de alegători. Singurii prezidențiabili tineri sunt Elena Udrea și Victor Ponta. Este puțin probabil ca în momentul în care au răspuns la chestionar românii să se fi gândit la fosta consilieră prezidențială a lui Traian Băsescu. Singurul candidat pe care românii l-au avut în minte în momentul în care au răspuns la chestionar este premierul Victor Ponta.

Întrebați dacă președintele și premierul ar trebui să facă parte din aceeași tabără politică, românii au oferit un argument în plus pentru care îl doresc pe Victor Ponta președinte. Mai exact, 61,3% dintre alegători consideră că cel mai bine pentru România este ca viitorul șef al statului și primul-ministru să aibă aceeași culoare politică, în timp ce numai 38,7% ar dori o nouă situație de coabitare. Sătui de conflictele dintre președinte și Executiv din perioada în care Traian Băsescu a fost șef al statului, cetăţenii arată că își doresc stabilitate pentru ca România să își poată îndeplini obiectivele naționale. Având în vedere că actuala majoritate parlamentară solidă îl are în frunte pe actualul premier, singurul candidat care poate îndeplini această dorință a românilor este Victor Ponta.

Citeşte şi: De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?

Dincolo de sondajele care îl dau câștigător de necontestat al alegerilor prezidențiale pe Victor Ponta, toate aceste date arată că în momentul în care marea majoritate a românii se vor prezenta la urne vor avea în minte profilul actualului premier. Rezultatele studiului sociologic nu ar trebui să ne mire, în contextul în care actualul șef al Cabinetului a reușit în doar doi ani să relanseze economic România și să transfere beneficiile creșterii PIB și către categoriile sociale vulnerabile. Comportamentul constructiv propus de Victor Ponta în comparație cu modelul conflictual furnizat de actualul șef al statului i-au determinat pe români să regăsească în actualul premier calitățile pe care trebuie să le aibă viitorul președinte. Românii sunt conștienți că alegerea liderului social-democrat reprezintă o garanție pentru stabilitate și asigurarea continuității politicilor implementate de actualul executiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 2014
ferenci catalina
Ponta nu este conflictual...e prietenos cu Cocosul
Avocatul firmelor lui Dorin Cocoș
Romania curata.. Pur și simplu Victor Ponta a lucrat în anii 2005-2006 pentru Dorin Cocoș (al cărui nume, în referatul DNA apare ca fiind unul dintre destinatarii șpăgii din Dosarul Microsoft). Cercetând baza de date a Monitorului Oficial (partea a IV-a) din intervalul 2001-2011, am descoperit că numele cabinetului de avocatură al lui Victor Ponta apare de 11 ori. Dintre aceste unsprezece mențiuni, nouă sunt legate de grupul de afaceri construit în jurul lui Dorin Cocoș. Exprimat în procente, rezultă că 81% din mențiunile din Monitorul Oficial ale cabinetului de avocatură al lui Victor Ponta sunt în legătură cu Dorin Cocoș & Co;
Astfel, o parte din presupusa mita de 9 milioane de dolari,s-ar putea sa fi ajuns si la Ponta, ca onorarii…
Minunata tara…
16 oct, 2014
cantautor
sondaj comentat de un analfabet..
"marea majoritate a românii se vor prezenta "
mai gagauta ,nu se intelege exact:daca se prezinta majoritatea aromanilor?
sau esti analfabet si nu stii "a romanilor"?
cate clase de gradinita ai frecventat,bibicule?
sau ai sociologia la baza...la SNSPA,la Sultanescu?
se intelege atunci
16 oct, 2014
Palada Matrafov
in plus Ponta este si doctor in drept?
Consiliul Local Constanța nu poate avea acțiuni la Portul Constanța, a decis Curtea Constituțională.

Sesizată de Avocatul Poporului, instanța a declarat neconstituțională o lege din anul 2008, în baza căreia Consiliul Local a primit 20% din acțiunile companiei naționale care administrează Portul Constanța. Decizia de astăzi a fost luată cu unanimitate de voturi.

Printre inițiatorii legii din 2008 s-a aflat și deputatul Alexandru Mazăre, frate primarului Constanței, Radu Mazăre.

Premierul Victor Ponta declara, în august,că autoritățile locale din Constanţa vor primi acţiuni la Port după alegerile prezidenţiale, deoarece până atunci preşedintele Traian Băsescu se va opune oricărui proiect, deci şi acestuia.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ