În Covasna va apărea un ziar bilingv pentru susţinerea candidatului ACL

| 16 oct, 2014

Filiala ACL Covasna va lansa un ziar bilingv, în română şi maghiară, pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis la preşedinţia ţării.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că ACL a demarat deja campania bilingvă în mediul online, precum şi prin intermediul flyerelor, iar în scurt timp va lansa şi un ziar bilingv, considerând important ca mesajele lui Iohannis să ajungă şi la cetăţenii de etnie maghiară. Potrivit liderului PNL Sfântu Gheorghe, ziarul va cuprinde şi testimonialele unor simpli cetăţeni din judeţul Covasna, atât români, cât şi maghiari, care îl susţin pe Klaus Iohannis. 'Sunt numeroşi oameni din judeţ care ne spun de ce au decis să participe la campanie şi să îl voteze pe Klaus Iohannis', a afirmat Mădălin Guruianu.

El a spus că în cursa pentru Cotroceni sunt doi candidaţi de etnie maghiară, respectiv liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi Szilagy Zsolt, susţinut de PPMT, dar cum niciunul dintre ei nu are şanse reale de reuşită, electoratul maghiar ar trebui să se poziţioneze încă din prima rundă alături de candidaţii cu cele mai mari şanse de a intra în turul al doilea.

'Cred că e perfect valabil ce a spus Szilagy Zsolt, anume că şi el, şi Kelemen Hunor au exact aceleaşi şanse de reuşită - adică zero. Nu vreau să duc în derizoriu niciuna dintre candidaturi, dar cred că e greu să votezi pe cineva cu şanse zero (...) Iohannis va avea un mesaj şi către comunitatea maghiară, fiţi siguri, şi va veni într-o vizită şi în judeţul Covasna', a spus Mădălin Guruianu.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe a adăugat că experienţa sa politică, dar şi rezultatele alegerilor anterioare îl fac să creadă că membrii comunităţii maghiare 'nu vor putea vota un candidat al stângii, indiferent cum se va numi el', chiar dacă UDMR le va recomanda acest lucru.

'S-a văzut foarte bine că maghiarii nu au ascultat de UDMR nici la alegerile prezidenţiale din 2009, când nici jumătate nu l-au votat cu Mircea Geoană, ci pe Traian Băsescu', a susţinut Mădălin Guruianu. El a opinat că liderii UDMR se vor abţine să dea un mesaj de susţinere pentru Victor Ponta pentru a nu avea ulterior 'probleme de recuperare a electoratului'.

Citeşteşi: Profesorii reacţionează! Scrisoarea unui dascăl pentru Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 oct, 2014
anna
Daca punem alaturi pe Kelemen cu Iohannis,bunul simt ne spune ca e mult mai apropiat macar de conationalii sai Kelemen decat Iohannis.Pe Iohannis nu-l intereaza nimic decat buzunarul sau si are o biografie de tot r..l.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ