Teodor Meşecanu şi Victor Ponta propun dezbateri electorale cu toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale

| 17 oct, 2014

Teodor Meleşcanu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a declarat vineri că a primit de la candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, propunerea de a participa la o dezbatere electorală şi că a răspuns că este gata 'oricând' pentru acest lucru.

'Trebuie să recunosc că am primit o propunere de la candidatul Victor Ponta privind organizarea unor asemenea dezbateri şi o cerere de a-mi exprima consimţământul pentru participare. Am răspuns în scris că în ceea ce mă priveşte sunt gata să particip oricând, cu condiţia să se comunice locul, data, ora dezbaterii şi temele care vor fi puse în dezbatere', a spus Teodor Meleşcanu, într-o conferinţă de presă.

El a propus ca luni, 20 octombrie, fiecare staff de campanie să delege câte un reprezentant, care împreună cu reprezentanţii principalelor instituţii media să discute despre organizarea dezbaterilor cu candidaţi.

'Vă propun astăzi dvs. şi tuturor celor care participă la campania electorală ca noi, candidaţii la campania prezidenţială, împreună cu staffurile noastre şi cu principalele canale mass-media să organizăm o serie de dezbateri televizate, la care să participe cât mai mulţi sau toţi dacă se poate dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale, pentru a-şi prezenta soluţiile, astfel încât românii să poată alege în cunoştinţă de cauză şi să voteze în consecinţă', a punctat Meleşcanu.

Potrivit acestuia, a rămas 'suficient timp' pentru a fi organizate cel puţin două, trei dezbateri până la sfârşitul campaniei electorale.

'Sunt suficient de conştient de faptul că timpul rămas până la terminarea campaniei electorale este suficient de scurt pentru ca o asemenea propunere să fie tergiversată, dar în acelaşi timp sunt foarte conştient de faptul că a mai rămas suficient timp ca cel puţin două, trei asemenea dezbateri să fie organizate până la sfârşitul campaniei electorale', a susţinut Meleşcanu.

În opinia sa, temele dezbaterilor ar trebui să fie cele care privesc atribuţiile preşedintelui.

'Temele ar trebui să fie cele care privesc atribuţiile preşedintelui, respectiv politica externă, funcţionarea instituţiilor statului, politica în materia de justiţie şi toate propunerile care privesc relansarea economică a României, la care se adaugă o temă importantă, din punctul meu de vedere, politica în domeniul securităţii, apărării şi ordinii publice', a explicat Meleşcanu.

Întrebat dacă există o înţelegere cu Traian Băsescu pentru a avea un mandat scurt, de numai doi ani, ca în 2016 să fie organizate din nou alegeri pentru desfăşurarea în acelaşi timp a alegerilor prezidenţiale şi a celor parlamentare, el a răspuns că nu are nicio înţelegere cu nimeni.

'Nu am o înţelegere cu nimeni şi din punctul meu de vedere scopul esenţial nu este realizarea unor înţelegeri sau cât de lung este mandatul preşedintelui, ci cât de eficient este mandatul preşedintelui. Dacă în doi ani putem face toate aceste lucruri pe care mi le propun, pentru mine va fi o onoare să recunosc că în doi ani am putut să fac mai mult decât alţii în 10 ani. Nu am niciun fel de problemă în legătură cu durata mandatului. Candidez la un mandat de cinci ani, dar niciodată nu voi folosi această candidatură doar pentru a amâna o intrare în normalitate, respectiv revenirea la alegeri împreună, prezidenţiale şi parlamentare', a declarat Meleşcanu.

Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la funcţia de preşedinte al României, anunţa săptămâna trecută că le transmite contracandidaţilor invitaţia organizării unor dezbateri publice în care să fie discutate principalele programe şi proiecte legate de atribuţiile prezidenţiale.

Citeşte şi: Victor Ponta la 25 de ani. Imagini cu cel mai tânăr procuror de la acea vreme

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ