Tăriceanu: Declaraţiile lui Băsescu, o diversiune cu efect extrem de păgubos

| 16 oct, 2014

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu din ultimele zile reprezintă o diversiune care are un efect extrem de păgubos în campania electorală.

"Toate aceste lucruri privind declaraţiile lui Traian Băsescu le consider o diversiune care are un efect extrem de păgubos. În loc ca în campania electorală presa şi cetăţenii să se poată concentra pe proiectele şi pe conţinutul mesajelor pe care candidaţii le oferă, pentru că nu alegem consilierul comunal, alegem preşedintele României, pe cinci ani, o funcţie care presupune o responsabilitate deosebită, pentru care trebuie să alegem omul potrivit, toată această discuţie este complet trecută în planul doi. Bineînţeles că este paralizată de întâmplările la zi. Vaga mea impresie este că n-o să se oprească lucrurile aici. Săptămână viitoare o să avem parte de alte bombe şi fumigene", a afirmat Tăriceanu.

El îl califică pe Klaus Iohannis drept un impostor, pentru că se revendică de dreapta.

"După părerea mea, Ponta are prima şansă de a intra în turul II şi principalul meu contracandidat pe care-l vizez este Iohannis. Şi atunci e normal ca săgeţile şi criticile mele să le trimit celui care este impostorul din această zonă de dreapta care vrea să se prezinte liberal şi de dreapta. Eu cred că este într-o flagrantă impostură. Eu sunt cel mai bine plasat pentru a-l învinge pe Victor Ponta (..) Doamna Udrea şi cu doamna Macovei pot să le consider impostoare din alte motive, dar niciuna până acum nu a spus că este liberală, nu a spus lucrul ăsta. Ambele au un segment pe care evoluează şi nu consider că merită să intru într-o dezbatere cu dumnealor, nu au niciun fel de proiect, nu au niciun fel de viziune", a spus Tăriceanu.

În ceea ce priveşte acţiunile justiţiei din ultima perioadă, Tăriceanu a susţinut că i se par nişte "coincidenţe" în campania electorală.

"Toată lumea o să vină, în frunte cu domnul Băsescu, şi or să spună că tot ceea ce se întâmplă nu are nici implicare, dar ce coincidenţe, ce coincidenţe. Părerea mea este că justiţia, fără îndoială, trebuie lăsată să-şi facă treaba fără niciun fel de interferenţe. Dar, având în vedere că multe din aceste dosare sunt pe masa procurorilor de ani şi ani de zile, cum de s-a întâmplat să apară tocmai acum. Asta e întrebarea pe care nu pot să mă reţin s-o pun. De ce aceste dosare nu au fost materializate într-un fel ceva mai devreme şi vedem acum o abundenţă de decizii (...). Competiţia electorală nu ar trebui distorsionată de astfel întâmplări. Acestea ar fi putut fi evitate dacă unii dintre candidaţi care au probleme cu justiţia şi care sunt încă agăţate, cum este cazul lui Iohannis, şi le-ar fi rezolvat", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ