Dosarul Microsoft. Monica Macovei îi cere lui Tăriceanu să ridice imunitatea celor doi senatori implicaţi

| 23 oct, 2014

Candidata independentă pentru alegerile prezidenţiale Monica Macovei îi solicită, printr-o scrisoare deschisă, preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să convoace de urgenţă plenul pentru discutarea situaţiei senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu referitoare la dosarul Microsoft.

'Consider că aveţi o obligaţie faţă de români, inclusiv fată de alegătorii dvs., să nu împiedicaţi Justiţia şi să convocaţi de urgenţă şedinţa plenului Senatului pentru ridicarea imunităţii celor doi senatori implicaţi în dosarul Microsoft', se arată în scrisoarea Monicăi Macovei către preşedintele Senatului.

În scrisoarea deschisă, Macovei susţine că atât amânarea discutării cererii procurorilor DNA, cât şi o respingere prin vot a încuviinţării începerii urmăririi penale 'pot avea consecinţe grave asupra încrederii românilor în instituţia Parlamentului şi pot duce la un raport negativ în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene, arătând lipsa de voinţă politică pentru combaterea corupţiei'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
alex
adevarat
Doamna Macovei, aveti dreptate, dar daca va interesati dvs, sau oamenii dvs. ati fi aflat ca la Comisia Juridica de la Senat, aceasta problema se afla spre rezolvare. Probabil simteati nevoia sa apareti in presa, domnul Tariceanu este cu un pas ( mai multi ) in fata dvs. Desi nu sunt liberal si nici nu il sustin pe domnul Tariceanu, lumea se pare ca il apreciaza si creste in popularitate. La mai bine!
24 oct, 2014
Vlad
Monica Macovei nu are nici o treaba cu functia de presedinte si campania electorala. Ea se comporta in continuare ca un procuror. Ar trebui sa-l studieze pe Tariceanu si sa invete cum se poarta un adevarat om politic. Tariceanu este singurul care merita sa castige alegerile.
23 oct, 2014
Emilian
Off
Doamna Macovei, calmati-va, nu a impiediat pe nimeni sa faca nimic. Tariceanu a si zis ca va face un plen atunci cand vor fi toti disponibili, si ca oricum pana atunci ancheta se poate desfasura oricum. Deci nu opreste el pe nimeni de la DNA sa ii ancheteze pe cei 2 urmariti penal.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ