Alegeri prezidenţiale 2014: Monica Macovei: Dacă ajung preşedinte pot garanta independenţa justiţiei

| 21 oct, 2014

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Monica Macovei a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că este singurul aspirant la funcţia de şef al statului care poate garanta pentru independenţa justiţiei.

"Eu sunt garanţia că voi numi la conducerea acestor instituţii profesionişti, oameni oneşti, curajoşi, care să continue această luptă cu criminalitatea, în special cea politică. Spun asta pentru că deja am făcut-o odată, în 2005, când am creat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi am făcut o procedură de numire unde a ajuns cel mai bun, anume, Daniel Morar. DNA funcţionează în continuare, este condus de doamna Kovesi', a declarat Monica Macovei.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis nu agreează confruntările în doi

În opinia sa, există riscul foarte mare ca oricare din ceilalţi candidaţi să oprească anchetele aflate în curs.

"Nimănui nu-i place să fie cercetat. Diferenţa este că politicienii pot să facă tot felul de lucruri care pot să pună capăt cercetărilor şi anchetelor. Ca atare, aceste anchete se vor opri. Că se opresc la o lună, la şase luni, prin schimbarea unui procuror şef de secţie, de unitate, de Parchet sau prin comasarea unor instituţii. Metode se găsesc. Toţi vor încerca să facă asta şi o vor face. E o chestiune de timp', a afirmat Monica Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2014
Anca
Minciuni!
Daca ne aducem noi bine aminte, Elena Udrea, a fost cea care a propus pactul pentru o justitie independenta! Nu i-a ajuns Monicai faptul ca i-a furat sloganul, a fost o tradatoare Macovei. O procuroare comunista care s-a folosit necontenit de Partidul Miscarea Populara si de Elena Udrea. O tradatoare incontestabila!
22 oct, 2014
Mirela Ungureanu
Monica mincinoasa!
Oameni buni, daca va amintiti, aceasta a fost propunerea Elenei Udrea, o justitia independenta. Monica Macovei o copiaza intru totul pe Elena Udrea. Asta era culmea Monicuta! Monica Macovei nu prezinta interes pentru Elena Udrea deoarece nu va avea nici macar 3% in noiembrie, asadar Macovei nu are nicio treaba cu romanii si politica. A fost doar o profitoare, a tradat si Presedintele si pe Blaga. Macovei nu are scrupule, este instabila mai nou si mincinoasa, promite, dar nu se tine de cuvant. Si in plus sa ne amintim ce avere impresionanta are doamna Macovei:Monica Macovei are o situatie imobiliara demna de laudat. Ea are cinci proprietati imobiliare, din care: trei apartamente, toate in Bucuresti, o casa in Corbeanca si o casa de vacanta in Constanta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ