Dosarul Retrocedărilor. Macovei le solicită deputaţilor să voteze pentru arestarea preventivă a lui Ioan Adam

| 21 oct, 2014

Monica Macovei, candidat independent la prezidenţiale, le cere deputaţilor să voteze pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Ioan Adam şi a lui Ion Diniţă, apreciind că un vot negativ ar bloca actul de justiţie.

'O respingere prin vot a încuviinţării arestării preventive ar avea consecinţe foarte grave asupra încrederii românilor în instituţia Parlamentului şi ar bloca actul de justiţie. De asemenea, respingerea cererilor procurorilor DNA şi împiedicarea justiţiei să decidă în aceste cazuri penale vor duce la un raport negativ în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi, implicit, vor împiedica decizia UE de intrare a României în spaţiul Schengen', susţine Macovei într-o scrisoare deschisă adresată membrilor Camerei Deputaţilor şi remisă marţi.

Potrivit sursei citate, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut Camerei încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ioan Adam, pentru infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat şi de cumpărare de influenţă, în timp ce deputatul Ion Diniţă este acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu.

'Deputatul Adam este cercetat în dosarul în care este urmărit penal şi deputatul Viorel Hrebenciuc pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă în vederea retrocedării a peste 40.000 de hectare de pădure în mai multe judeţe din ţară şi care a anunţat astăzi că demisionează din Parlament. Procurorii DNA au cerut, de asemenea, încă din 10 octombrie 2014, încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ion Diniţă, acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu. Până în acest moment, Camera Deputaţilor nu a luat nicio decizie în acest caz', mai arată Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ