DNA verifică finanţarea clubului Poli în anii 2008-2011

| 21 oct, 2014

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat, marţi, Primăriei Timişoara documente legate de finanţarea clubului de fotbal Politehnica din perioada 2008-2011.

"Nu ştiu ce caută DNA. Nu au fost la mine în birou, au fost la Instituţia Primăriei Timişoara pentru a se documenta în privinţa perioadei 2008-2011 privind finanţarea fotbalului, când eu nu am fost primar. Nu am nicio legătură cu subiectul. Au cerut documente. Întrebaţi DNA, pentru că dânşii ştiu ce au dreptul să declare şi ce nu. Au venit cu o listă pe care eu am dat rezoluţie să se pună la dispoziţie toate documentele nominalizate. Sunt documente din 2008-2011, vor fi căutate în arhivă', a declarat primarul Nicolae Robu.

De asemenea, Tamaş Schiffbeck, procurorul-şef al DNA Timişoara, a declarat că acţiunea întreprinsă marţi dimineaţă de procurori la Primărie nu a fost una de perchiziţie, ci de ridicare a unor documente privind finanţarea clubului de fotbal în perioada 2008-2011, conform Agerpres.

"Nu a fost nicio percheziţie, pur şi simplu a fost o activitate obişnuită de ridicare a unor documente într-un dosar privind finanţarea clubului Poli, din 2008-2011 (când primar era Gheorghe Ciuhandu, n.r.). Este o perioadă mai veche (când Marian Iancu era finanţator principal al clubului, n.r.). Urmează să ne facem treaba, să analizăm documentele respective şi apoi se vor lua deciziile care se impun. Mi-e greu să vă spun acum, tocmai pentru că documentele nici nu au fost ridicate în totalitate pentru că sunt multe. S-au deplasat colegii acolo, au indicat documentele care pare că interesează cu privire la această activitate, se analizează şi se iau decizii în continuare. Este prematur să vorbim despre decizii concrete', a declarat Tamaş Schiffbeck.

În mai multe rapoarte ale Curţii de Conturi se arăta că în perioada în care Marian Iancu era la conducerea clubului timişorean de fotbal, acesta ar fi fost finanţat ilegal de către Consiliile Local şi Judeţean. În anul 2008, forul legislativ local şi FC Poli Timişoara au semnat un contract de finanţare prin care CL Timişoara se angaja să finanţeze echipa cu 2,5 milioane de euro pe an, prin care se susţinea obţinerea anumitor calificări şi performanţe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ