Valeriu Zgonea, despre declaraţiile lui Hrebenciuc: Niciun om nu poate să influenţeze un congres al PSD

| 21 oct, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că un singur om nu poate influenţa decizia care se ia în congresul PSD atunci când este ales preşedintele partidului.

"Eu nu pot să discut şi să comentez această decizie a domnului Hrebenciuc. Domnia sa mi-a spus că discuţia nu a ajuns în această zonă şi că nu are nicio legătură. Eu ştiu acest partid de 20 de ani. Pot să vă spun că nu există un parlamentar sau un membru al partidului care să poată influenţa, să pună un preşedinte al PSD. Este o temă de campanie', a spus Zgonea la Palatul Parlamentului, întrebat ce părere are despre discuţiile dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova despre viitorul preşedinte al PSD, redate în stenogramele DNA.

Zgonea a adăugat că ştie foarte bine partidul din care face parte şi că nu se poate sub nicio formă ca un om într-un partid atât de mare, cu 32 - 40% din intenţia de vot, să poată să influenţeze votul unui congres.

Citeşte şi:  STENOGRAME. DAN ŞOVA: Modificaţi legea amnistierii şi graţierii. VIOREL HREBENCIUC: O să fii preşedinte

'Nu există un om pe faţa pământului care să influenţeze un congres, pot să vă asigur, decât cel care candidează pentru funcţia de preşedinte şi convinge prin discurs, prin emoţie, prin tot ceea ce se întâmplă acolo. În acest moment avem un preşedinte al partidului, Victor Ponta, care candidează pentru Preşedinţia României cu şanse reale, avem o armată care lucrează pentru această chestiune, iar gestul domnului Hrebenciuc este transmis clar că nu vrea să fie în acest moment un subiect de discuţie pentru PSD. A fost un om care a pus cărămidă cu cărămidă pentru ca acest partid să aibă 32- 35% în ultimii 20 de ani şi crede în Victor Ponta', a menţionat Zgonea, adăugând că nu a citit dosarul lui Hrebenciuc iar în acest moment se 'focusează pe campania electorală'.

Conform DNA, senatorul Dan Şova a discutat cu deputatul Viorel Hrebenciuc despre necesitatea dezincriminării faptei de folosire a influenţei politice de către liderul unui partid în scopul obţinerii unui folos necuvenit, susţinând că această modificare trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei ''cu inteligenţă'.

Potrivit stenogramelor de la DNA, discuţia dintre cei doi s-a purtat şi în contextul în care Viorel Hrebenciuc este inculpat pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni.

Procurorii susţin că Dan Şova a promis că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele PSD, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care are calitatea de suspect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ