Şerban Mihăilescu, senatorilor în plen: NU sunt vinovat

| 19 noi, 2014

Senatorul Şerban Mihăilescu a declarat miercuri, în plen, că este nevinovat şi le-a cerut colegilor să nu accepte solicitarea pe care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis-o privind declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale împotriva sa în dosarul licenţelor IT.

"Nu sunt vinovat şi vă solicit să nu acceptaţi această solicitare. (...) Mandatul meu de ministru a încetat cu demisie în 20 octombrie 2003. Eu, ca persoană, nu am participat la nicio întâlnire, negociere, tratative, ofertare, stabilirea licenţelor, încheierea licenţelor sau orice fel de activitate legată de Microsoft. Totul s-a desfăşurat în 2004, în 2009 asemenea. Acum sunt învinuit, potrivit referatului DNA, că din poziţia mea de parlamentar aş fi făcut presiuni pentru încheierea contractului, presiunile fiind conform denunţului sub forma unei vizite la Guvern la succesorul meu în funcţie, care a devenit şi denunţător", le-a spus Mihăilescu, colegilor în plen.

El a susţinut că nu a găsit nicio relatare în dosar privind presiuni sau trafic de influenţă. "Eu n-am găsit în cele 6.000 de pagini nicio altă declaraţie sau relatare că aş fi făcut asupra cuiva presiuni sau trafic de influenţă. Nu am iniţiat niciun fel de hotărâre, proiect de contract sau lege legat de această temă", a explicat senatorul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ