Aviz favorabil pentru urmărirea penală a lui Valerian Vreme, în dosarul Microsoft

| 07 oct, 2014

Deputaţii din Comisia Juridică au dat aviz favorabil în privinţa cererii DNA pentru începerea urmăririi penale împotriva deputatului Valerian Vreme, în dosarul licenţelor Microsoft.

Decizia a fost luată cu 17 voturi pentru şi două împotrivă, a anunţat Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice, la Digi 24. El a precizat că raportul comisiei va fi trimis, în cursul zilei, către preşedintele Camerei Deputatţilor. La şedinţă a fost prezent şi fostul ministru PDL, vizat în dosarul licenţelor Microsoft.

Întrebat dacă plenul Camerei s-ar putea reuni în această săptămână, pentru a se pronunţa cu privire la solicitarea DNA, Bogdan Ciucă a răspuns că, "din punct de vedere procedural, nu există un termen pentru stabilirea şedinţei de plen". "Decizia în acest sens va fi luată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi de Biroul Permanent", a adaugat Ciucă.

Vreme a declarat că acuzaţia de abuz în serviciu pe care i-a adus-o DNA în dosarul licenţelor IT se referă la o hotărâre de guvern pe care nu a semnat-o el în mandatul de ministru al Comunicaţiilor.

'Mi-am exprimat punctul de vedere în faţa Comisiei juridice. Eu nu sunt acuzat. Solicitarea este pentru începerea urmăririi penale, sper că colegii mei au înţeles foarte bine inclusiv cum s-a derulat încheierea acelui act subsecvent şi decizia o vor lua în cunoştinţă de cauză. Acuzaţia este de abuz în serviciu şi se referă la hotărârea de guvern 460. Această hotărâre nu a fost semnată de mine, este semnată în 2009, eu am semnat doar actul subsecvent care, dacă îl studiaţi, are absolut toate avizele şi toate analizele de specialitate', a precizat Vreme, la Palatul Parlamentului, după ce a fost audiat la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Deputatul Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor în perioada 2010 - 2012, din partea PDL, este acuzat de DNA de abuz în serviciu în dosarul licenţelor Microsoft.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ